İÇİNDEKİ KARANLIKLA YÜZ YÜZE GELMEYE HAZIR MISIN?
Yeşim Yörük Yüz Yüze Mizahi polisiye ile karanlık gerilimin harmanlandığı gizemli ve çarpıcı dört öyküden oluşan YÜZ YÜZE'nin ikinci ve kitaba adını veren öyküsü YÜZ YÜZE'de ikiz kardeşler Leyla ve Hülya'nın hesaplaşmasına tanık olacaksınız. Gazeteci Leyla bir seri katil olan ikiz kardeşi Hülya'yla röportaj yapmak zorundadır. Beş gün boyunca kardeşi Hülya'nın neden katil olmayı seçtiğine yanıtlar arayan Leyla onu affedebilecek midir? Kader iki kardeşi yıllar sonra neden yüz yüze getirmiştir? alıntı [Hülya bakışlarını Leyla'dan ayırmadan, başıyla bileklerindeki kelepçeleri işaret ederek, "Bunlara gerçekten gerek var mıydı?" dedi. Sesi beş kişinin katiline yakışmayacak kadar masum çıkmıştı. "Bu benim fikrim değildi. Doktorun böyle uygun görmüş olmalı. Senin azılı bir katil olduğunu göz önünde bulundurursak haksız da sayılmaz, öyle değil mi?" "Ah, hadi ama! Seni öldüreceğimi düşünüyor olamazsın?" "Doğrusu bu konuda o kadar da emin değilim." "Merak etme kardeşim, seni öldürmeyi aklımdan bile geçirmedim." "Ben senin kardeşin değilim! Senin hiçbir şeyin değilim! Ben bir gazeteciyim. Patronumun verdiği görevi yerine getirmek için buradayım. İşimi yapacağım ve gideceğim. Kelepçelerin beni hiç rahatsız etmiyor. Seni ediyorsa bu benim değil, senin sorunun. Sonuçta yaşadıklarını kendin seçtin." "Çok hızlısın bakıyorum. Beni alt etmek için hiçbir fırsatı kaçırmıyorsun. Çocukken de böyleydin." "Buraya çocukluğumu konuşmaya gelmedim. Senin hastalıklı beyninde neler döndüğünü öğrenmeye geldim. Şimdi izin verirsen bir an önce röportaja başlamak istiyorum."]