Meraklısının işine yarayacaktır.
2025 15. kitabı
Bu kitabı uzun uğraşlar sonunda bitirebildim . Bu kitap duygusal zekayı nasıl geliştirebileceğinizden kimin neyi neden yaptığını anlamama yardımcı oldu ; mesela babamın neden bu kadar düşüncesiz olabildiği , bazı kişilerin bana saçma gelen davranışlarının arkasında ne gibi etkiler olabileceğini düşünmeye başladım. Açıkçası kitabın bazı kısımlarını atlayarak okudum çünkü benim çocuğum yok yani çocuk gelişimine dayalı bölümleri üstün körü okudum. Kendi ezik çocukluğumun sebeplerini anladım . Açıkçası en büyük sorunum olan stres ve kaygı denetimiyle ilgili pek bir şey öğrenemedim ama bazı kişilerin zorluklara baş etmeye ve kaygıya nasıl tepkiler verdiklerini gördüm. Kaygı konusunda verebileceğim tavsiye ise şu dur; "Kaygı boğazınızı da sıksa genzinize bir ağırlık gibi çökse de en basit işi bile yapmanızı engelleyecek kadar zihninizde konuşsa da , devam etmek gerekiyor." Biraz dağınık bir inceleme oldu kusura bakmayın, kitabı bu konuların meraklısına öneririm herkesin en azından belli yerlerini okuması gerektiğini düşündüğüm bir kitap fakat çoğu insanın asla ilgisini çekmeyecektir. 10/6.8
Duygu ve Düşünce
Duygusal Zekâ EQDaniel Goleman · Varlık Yayınları · 20193,664 okunma