BİNNUR ŞAFAK NİGİZ~VAVEYLA2~KIŞ DÖNENCESİ~
Selam.Bugün size binnurnigiz ‘in #vaveyla serisinin ikinci kitabı ile geldim.İlk kitabı çok severim okumuştum ve ikinci kitapta aynı heyecan ve hızla devam ediyor.Zaten yazarın kalemini çok seviyorum ve ne yazsa okurum.Betimleme konusunda o bir kraliçe diyebilirim. İlk kitapta Lavin her şeyim dedi en yakın arkadaşını kaybettikten sonra büyük bir yıkım yaşamış,Kardelen’in abi Kartal ile birlikte ölümünün peşine düşmüşlerdi.Kartal tehlikeli ve bir o kadar da zor bir plan kurmuş ve o planı işlemeye başlamıştı.Lavin’in de ısrarıyla birlikte bu plana onu da dahil etmişti.Plan çok güzel ilerlemeye başlamış amaçları doğrultusunda güzel bir yol ilerlemişlerdi. Bu kitapta da planlarını uygulamaya devam ediyorlar. Bu kitapta Lavin’in kendine olan güveni ve daha sağlam adımlarla ilerlemesini sevdim.Kartal’ın kabuk tutmuş kalbinin buzlarının erimesini sevdim. Ve yine bu kitapta ortaya çıkan bazı sırlar oldu.Onları okumak da güzeldi. İkinci kitap tam bir geçiş kitabıydı.Büyük keyif verdi.Ve kitap yine öyle bir yerde bitti ki üçüncü kitabın çok acilen gelmesi lazım.Yazarın kalemi ile tanışmalıysanız mutlaka tanışmalısınız diyorum.
Lavin ve Kartal,Kardelen’in ölümünün arkasındaki sır perdesini aralama konusunda kurdukları planda her geçen gün bir adım daha ileriye giderler.Ama Kartal kusursuz sandığı planında ne yazıkki bir açık vermiştir ve bu açık sonucunda planlarına istemeseler de yeni bir kişi daha eklenir.Her ne kadar Kartal bu durumdan rahatsız olsa da aralarına dahil olan bu kişi onları planlarında bir adım daha ileri taşıyacaktır.Ama kurulan yeni planlarda başlarına talihsiz olaylarda gelir.
Tek istediği kardeşinin intikamını almak olan Kartal ne yazık ki planlamadığı bazı duygularla da savaşmaya başlar.Bu savaş tek taraflı değildir.Aynı duygular Lavin’i de sarmıştır.Hiçbir şeye yenilmeyeceğini düşünen Kartal kalbine yenilir.Aralarında başlayan bu güzel duygular onların zaafları da olur. Diğer taraftan da Lavin’in eski sevgilisinin dönmesi ile Kartal daha önce hiç tatmadığı kıskançlık duygusunu da tadar.Hedeflerine her geçen gün bir adım daha yaklaşan Lavin ve Kartal’ın hikayesi sizleri bekliyor.