Leyâl: Azize'nin Sırrı Spoilersız Kitap Yorumum
2025 9. kitabı
Okunma: 02 Mayıs 2025 14:48
Kitabı spoiler vermeden nasıl anlatırım hiç bilmiyorum ama elimden geleni yapacağım. Öncelikle yazarın yazım dilini çok beğendim. İlk başlarda kitabın yarattığı o atmosfer sanki sisli bir hava gibiydi, yoğun, karmaşık ve bilinmezliklerle dolu ancak okudukça ve kapılar aralandıkça sis yavaş yavaş dağılmaya başladı. Yazar, kurgusunda günümüzde bilim-kurgu ile süslediği fantastik bir evrenin kapılarını açıyor bizlere. Spiritüel güçler, tarot kartları, her bir kartın anlamı ve sırlar. Hepsini teker teker öğreniyoruz. Yazarın özellikle tarot kartlarıyla kurguyu çok iyi birleştirdiğini düşünüyorum. Mantık temeli oldukça başarılı şekilde oturtulmuş. Üzerinde epey düşünüldüğünü tahmin edebiliyorum . Kitap genel itibarıyla durağan ilerleyen bir kurguya sahip ve asıl amacı da spiritüel aydınlanmayı anlatmak zaten. Bu yüzden çok heyecan ya da macera beklemeyin. Kitabı bu açıdan değerlendirdiğimde benim için de güzel kapılar açtığını ve bazı farklındalıkları yaşamama ve olaylara farklı bir bakış açısı ile bakabilmeme yardımcı olduğunu söyleyebilirim. Kitap aksiyon ya da fantastik ihtiyacımı tatmin etmese de okuduğum sırada beni çok güvende hissettirdi ve kendimi okurken, yukarıdaki resimde tasvir ettiğim gibi, vadide temiz havayı ciğerlerime doldurup manzaranın tadını çıkarırken hayal ettim. Benim spoilersız olarak yapabileceğim yorum bu kadar. Yazarın kalemine sağlık diyorum ve okuyacak olanlara da iyi okumalar diliyorum.
Leyâl: Azize'nin SırrıMelina Ünlüsü · Orionebula Yayınevi · 202429 okunma