2025 12. kitabı
Okunma: 13 Mayıs 2025 20:11
Az önce bitirdim kitabı. Bu serinin son kitabı olduğu için biraz duygulandım. Okumaya alışmıştım. Şimdi biraz boşluğa düşeceğim sanırım. Öncelikle yazarın yaratmış olduğu evreni çok sevdim. Yani üstünkörü oluşturulmuş bir kurgusu yoktu. Her konu bir şekilde birbirine bağlanıyor. O yüzden akılda kalan bir soru işareti olmadı. Aslında bu kitaptan daha doğrusu finalden tatmin oldum mu bilmiyorum. Savaş sahnelerini hızlı bir şekilde geçtim. Yani beni kendine çekmedi sahneler. Sanki bir savaş sahnesi yazılması gerekiyordu ve yazmak için yazıldı gibi geldi bana. Tabiki güzel yerler de vardı özellikle Ariana ve Evran'ın tekrardan hayata dönmeleri beklenmedik bir hamle oldu. Daha sonra köşeye sıkıştıklarında tüm lord ve varislerin dünyaya gitmesi ve orda geçen konuşmalar tatlıydı. En üzücü sahne Arın ve Nova'nın Atlantisin kapılarını açarken bir anlığına Daren'in Novayı kaybettiğini düşünmesiydi. Elindeki dengeyi sağlayan yüzükleri çıkarıp evreni ateşe verdi. Verayı öldürdü. En heyecan verici sahneler bu oldu sanırım. Diğer heyecanlı olayda Nova'nın tanrıça olduğunu öğrenmeleri oldu. Hepsi onun tanrıça olduğunu kabul ettiler. Bu zamana kadar değer görmeyen Nova en sonunda herkesi önünde diz çöktürdüya ölsede gam yemez artık Sonay'ın hamileliği bunu riske atmamak için varisliğinden çekilmesi bu olay yarıda kaldı. Tekrar varis olacak mı bunu öğrenseydik keşke. En komik olayda tacı kimin takacağına karar vermeleriydi. Nova önce Ayzere verdi. O Arına o da Darene verdi. En son o da Novaya vererek bildiğin taç aralarında sekti yine Novaya geldi ama Novada ortak yönetimi teklif etti. Bence de en mantıklı karar buydu. Daren ve Novan'ın sahneleri daha fazla olsaydı keşke yarıda kalmış gibi hissettim ama güzeldi yinede. Özellikle bir önceki kitabın yarısı kadar dram yoktu şükürler olsun daha fazlasını bünyem kaldırmazdı heralde. Daren Nova'nın zihnine okuyarak her şeyi gördü. Öğrenme sahnesi sonunda dedirtti. Yani serinin sonuna kadar herkes birbirinden bir şeyleri gizledi. Bir süre sonra bu olay biraz sıktı. Herkes güya birbirini korumak için yaptığını söyledi ama bu onlara daha çok zarar verdi bence. Bir serinin sonuna geldik. Bu kitap benim için ayrı bir yerde olacak.
Efsaneler ve LanetlerN. G. Kabal · Dex Kitap · 20241,741 okunma