2025 30. kitabı
Okunma: 14 Mayıs 2025 15:00
Caraval deyince aklıma ilk gelen bir karnaval olmuştu. Bir nevi sirk ya da lunapark gibi. İnsanların keyifli vakit geçirebileceği eğlenceli bir ortam. Ama bu hikayenin onunla bir alakası yoktu hem de hiç. Her şey karanlık illüzyon oyunlarından oluşuyor ve oyuna katılan herkesin tek derdi üzerinden para kazanabilmek. Bu Caraval oyunun elbette bir yöneticisi var, Legend denilen bir ruh hastası. Hangi akılla böyle bir oyun kurulur anlayamadım, kendi travmalarını katılan oyunculara yaşatıyordu sadece. Özetlemek gerekirse Legend bir senarist, oyuncular seyirci, oyun ise bir tiyatrodan ibaret. (İçinde çok hafif sihir olanından) Ana karakterimiz Scarlett kız kardeşi Donatella ise tam bir şımarık prenses bana kalırsa. Babaları iyi biri değil evet ama Legend'a bulaşarak ablasının da hayatını mahvediyor ve yağmurdan kaçarken doluya tutuluyorlar bir nevi. Biraz büyük sözü dinle be kızım. Kitap sizi başlamadan önce uyarıyor Caraval'da hiçbir şey gerçek değil diye. Bu yüzden öyle bir psikolojiye girdim ki Scarlett'in karşılaştığı her olaya gerçek değil dedim ve bunu diye diye kitabı bitirdim... Yarısına kadar e hadi artık nerde heyecan modundaydım. Başları bir tık durağan olsa da devamında oldukça akıcıydı. Her şey üst üste geliyor falan ama son sayfalara doğru o kadar boğuldum ki okumaktan yoruldum ve beynimi bir kenara koyup okudum. Sanki kitap bir matematik sorusuymuş da elli altmış sayfa çözümü varmış gibiydi. Kısacası hikaye bana bir tık fazla çocuksu duygularla ve mantıkla yazılmış gibi geldi maalesef. Seriye daha fazla katlanabileceğimi sanmıyorum o yüzden diğer kitaplarını okumayı düşünmüyorum :( (Scarlett hariç bu hikayede mantıklı düşünen başka hiç kimse yoktu diye düşünüyorum :/)
CaravalStephanie Garber · Dex Kitap · 20232,465 okunma