·152 syf.····Okunma: 14 Mayıs 2025 00:00 Kitap, Modern İbranicenin kurucusu Eliezer ben- Yehuda'nın asırlarca unutulmuş, ibadet diline hapsedilmiş ana dilleri olan İbraniceyi köklerinden yeniden diriltmesini konu alıyor. Modern İbraniceyi tesis ederken adandığı davadaki samimiyetini, İbraniceyi yeşertmedeki kararlılığını kitap içerisinde okumaktayız. İbranicenin diriltilmesiyle tüm Yahudilerin ortak bir dili kullanması ve Filistin topraklarının Yahudiler tarafından işgal edilmesinde İbranicenin ana etkisini görmekteyiz. İsrail işgalinin dil sayesinde Filistin topraklarında hızla genişlediğini kitap içerisinde okuduğumuzda Eliezer Ben- Yehuda'nın aslında İsrail işgal devletinin kültürel ve toplumsal tohumlarını Teodor Herzl'dan önce Filistin topraklarında attığını fark etmekteyiz.
Taha Kılınç'ın kaleme aldığı ve alanında tek olan bu muhteşem kitap Taha Hocamızın muhteşem ifadesiyle üç temel ilke için yazıldı:
1- Tarih huzurunda kendine bir ödev vermek ve hayatını buna adamak.
2- Dış şartların olumsuzluğundan hiç yılmadan işine odaklanmak.
3- Gayretle ve dava şuuruyla gece gündüz çalışmak.
Müslümanlar olarak Filistin davamız için nasıl çalışmamız gerektiğinin, meseleye nasıl yaklaşmamız gerektiğinin ipuçlarını okuduğumuz bu kitap bizim için bir örnek teşkil etsin.