Tablet KaşifleriAbdullah Mollaoğlu
Merhaba arkadaşlar
Bugün sizlere +9 ve üzeri tum kitap kurtlarının merakl soluksuz okuyabileceği muazzam bir eserle geldim.
Yazarımız @mollaoglu.abdullah in çocukluğunda “Büyüyünce ne olsacaksın?”diye sorduklarında hep “Polis olacağım”cevabını verirmiş ayrıca içten içe de yazar olmak istermiş.Ortaokul yıllarından itibaren devam eden yazarlık çabası sonuncunda önce Ayaz Ata nın maceralarını kaleme almış(insallah #ayazatanınmaceraları nı da okumak nasip olur.Amin)
Daha sonra bizimde keyifle okuyup bolca istifade ettiğimiz kazanımları yüksek olan #tabletkaşifleri ni kaleme almış.Rabbim kalemini daim eylesin.Dünya döndükçe bolca yazsın bizlerde keyifle okuyalım.(amin)
Ilık bir sonbahar akşamında iki oğlu ile birlikte emekli olduktan sonra aldığı şehirden uzak,çevresinde ağaçları olan evinin bahçesinde(insallah bizlere de böyle bir ev nasip eder Rabbim.Amin)oturup çayını yudumlayan Ömer Tuğrul Bey ile eşi Vildan Hanım ın bu evi,torunları geldiğinde şenlenirdi.
Birer yaş arayla dünyaya gelen oğulları ard ardına evlenip aynı yıl yavruları olur.
Torunlarının birinin adı Ömer, diğerinin adı Tuğrul du
Ömer ve Tuğrul da her çocuk gibi tabletlerine aşırı düşkündüler.Ara tatilde dedelerinin evinde,her zaman ki yine tabletlerinden oyun oynamak isterler. Ancak ekranlarında “Beş Keşif Programı” adlı gizemli bir program açılır.Başka hiçbir uygulamanın çalışmasına izin vermeyen bu program nedeniyle ne oyun oynayabilir ne de tabletlerini kullanabilir bizim afacanlar.Ayrıca,programdaki beş soruyu doğru cevaplamadan şarjları biterse tabletleri sonsuza dek kapanacaktır!
#kültürümüze ve #tarihimize yönelik soruları cevaplamak icin iki kuzen,dedelerinin yıllar önce aldığı bir #ansiklopedi den yardım alırlar.Ancak programı tamamlamak için sadece doğru cevapları bulmaları yetmez,cevapların izini sürmek içinde yollara düşmeleri gerekir.Kuzenler,dedeleriyle beraber Türkiye’nin farklı yerlerine giderken,zaman giderek azalır ve heyecan doruğa çıkar.
Sizce Ömer ve Tuğrul, Beş Keşif Programı’nı tamamlayıp tabletlerine kavuşabildiler mi arkadaşlar?
Cevabı eserde bulabilirsiniz
Kalın sağlıcakla