Bir kadın her şeye 'evet' diyen bir erkek istemez, kendi fikirleri olan ve gerektiğinde 'haksızsın' diyebilecek birini ister. Her zaman 'haklısın' demek, yalan söylemenin bir başka çeşididir. Gerçekten bir insanın tüm fikirlerine hak verebilir miyiz? Bir insanla aynı fikirde olmadığımızda bunu belirtebilmeyi yani 'hayır' demeyi öğrenmeliyiz. Sadece bunu yapmak bile hem kendi kendimize saygımızı hem de başkalarının bize olan saygısını -ve bazen nefretini- artırır. Aynı zamanda fikirlerini açıkça söyleyen insanlar daha dürüst ve gerçekçi olarak algılanırlar. Kendini tanımak ve kendi sınırlarını, değerlerini önemsemek herkesin sahip olması gereken bir erdemdir.
Herşey olması gerektiği gibi yazılmış . Fakat son kelime ERDEM yerine GEREKLILIK , ZORUNDALILIK olmalıydı . En azından kendi benliğini bilen herkes bu farkindaliligi kendinde yer etmiştir. Herkesin kendine ait değerleri, şahsına has sınırları olması bir insanı diğer insanlardan farklı kılan etmenlerdir ve bunun erdem yerine şartlandirilmasi gerekir . (Şahsi görüşüm, her fikre sonsuz saygım var..)
Ne demek istediğinizi anladım fakat ben erdem kelimesini karakter/kişilik özelliği anlamında kullandım :) Katkınız için teşekkür ederim :)
Güzel özetlemişsiniz. .
teşekkür ettim