Çocuk kitapları sadece çocuklar için mi?
2025 10. kitabı
Okunma: 15 Mayıs 2025 14:21
Kim demiş zürafalar uçamaz, uzaya gidemez, oyun oynayamaz diye? Çocukların sonsuz hayal dünyasında imkansız mümkün mü? Tabiki değil. 1. sınıftayken çizdiğim pembe köpek yüzünden sınıf arkadaşlarım benimle çok alay etmişlerdi. Kitabı okuduğumda o geldi aklıma. Oysa hayal gücümüzün renkli olması ne kadar güzel bir şey. Herkes gibi değil, herkesten farklı düşünebilmek... Kitapta herkesin birbirinden farklı ve çok özel olduğunu belirtmesi çok hoşuma gitti. Böylece çocukların farklılıklara saygı duyması gerektiği vurgulanmış. Ben kitabı çok severek okudum. Tek kelimeyle BA-YIL-DIM. İlkokula giden çocukların okuması için çok uygun bir kitap olduğunu düşünüyorum.(Sadece çocuklar değil, yetişkinler de severek okuyabilir.) Kitabın son sayfasına çocukların kendi zürafalarını çizmesi için boş bırakılan sayfa da bence çok iyi olmuş. Çünkü ben bile okuduktan sonra kendi zürafamı çizmek istedim. Sevgili yazar Mert Arık'tan okuduğum ilk kitap. Ama kesinlikle son değil. Bence çok başarılı ve çocukların hayal dünyasını yakından tanıyan bir yazar. Zaten öğretmenmiş. Öğrenince şaşırmadım. Sizler de çocuklarınız ya da öğrencileriniz için çocuk kitapları arıyorsanız kesinlikle yazarın kalemiyle tanışmanızı öneririm.
Benim Zürafam UçabilirMert Arık · Timaş Çocuk Yayınları · 20213,110 okunma