2025 17. kitabı
Kitabımız Türk mitoloji ve fantastiğin harmanlanmasıyla dört bölümden oluşan bir eser. Güç, savaş, ihanet ve yozlaşmayı ele almıştır. Gökteki tanrılardan birisi olan Kayra Kan, sıradan birisinden yarı tanrı bir kızı olur. Albis, özel bir çocuktur herkesten farklıdır. Bu güzden annesi onu yıllarca herkesten saklayarak büyütmeye çalışmıştır. Ancak başarılı olamaz. Albis kötü insanların eline geçer ve bunun sonucunda annesini gözleri önünde öldürülür. Babası Kayra Kan’dan yardım ister ancak beklediği yardım gelmez. Annesi öldürülen bir kız çocuğunun yaşadığı acı ve öfke sonucunda Albis karanlığı çağırır. Karanlık yavaş yavaş onu ele geçirmeye başlar. Bunun sonucunda Albis annesinin intikamını almak için büyük bir mücadeleye başlar. İşte burdan sonrasında Albis’in intikamına şahit oluyoruz. Oldukça zengin bir karakter tablosuyla güzel bir mitoloji kurgusu bizlerle buluştu. Taht için verilen mücadeleye ve ihanetlerin sonucu neye varacak? Kayra Kan kızı Albis'i bu karanlıktan kurtabilecek miydi? Bu soruların cevapları kitabımızda saklı. "Karanlık bir kişi ya da bilincin beden bulmuş hali değildi. Bir bedeni ele geçiren varlık da değildi. O sadece bir araçtı. Duygusal bir yıkımdı ve şimdi de bu yıkım işini yapıyordu." Kitabımız sade, akıcı ve canlı betimleriyle karanlık ve gizemli bir olay örgüsünü bizlere sunmuş, ancak bazı yazım hataları bulunuyor. Bolca karakter olduğundan dolayı ben bazen odaklanmak da zorlandım. Belki de ben kitabımızla o bağlamı yakalayamamış olabilirim. Türk mitoloji-fantastik severlere keyifli bir okuma olabilir.
Karanlık TahtMehmet Tirtom · İkinci Adam Yayınları · 202510 okunma