Tarihi Sahaflar Çarşısı?
Merhaba değerli 1k okurları... İstanbulda yaşayanlarınızın ya da İstanbulu yakından bilenlerinizin yardımcı olabileceğini düşündüğüm bir konuda yardımınıza ihtiyacım var. 1,5-2 yıl kadar önce bir televizyon programında izlemiştim, İstanbulda tarihi bir sahaflar çarşısı varmış, işte bu sahaflar çarşısının ismini ve bulunduğu semti öğrenmeye çalışıyorum şimdi. Google araması da yaptığım halde bir türlü bulamadım aradığım bilgileri. Bilenleriniz varsa lütfen bu iletinin altına yorum olarak veya bana mesaj olarak yazıp gönderebilir misiniz...? Şimdiden çok teşekkürler...
Teknoloji
Başkaları yazmış ama okulumun hemen dibindeydi sahaflar çarşısı, çocukken çok severdim. Üniversitede nefret ettim. Evet Beyazıt'ta ve gerçekten sahtekarlarla dolu. Çok satan ve anlaşmalı ders kitapları satanlar dışında iyi ve ucuz bir şeyler bulmak imkansıza yakın. Kadıköy Akmar var orası da aynı şekilde, korsan kitabıyla meşhur. İkinci el bir iki kitap bulabilirsiniz belki iyice araştırırsanız. Gezmek istiyorsanız Kapalı Çarşı'ya girip bir ucundan çıkıp bir göz atabilirsiniz ama kitap almak için araştırıp belli noktalardaki sahaflara gitmeniz (Üsküdar'da bazı tek dükkanlar var) sizin için daha iyi olacaktır. :)
Önceki 15 yanıtı göster
Rica ederim, çok çok geçmiş olsun.
3 yanıtı göster
Beyazıt diye biliyorum.
Bu yorum görüntülenemiyor
Merhaba arkadaşlar, hem bu iletiye yorum yazıp yardımcı olanlarınıza, hem iletiyi tekrar paylaşıp daha fazla okura ulaştıranlarınıza hem de bana mesaj yazıp yardımcı olanlarınıza...hepinize de çok teşekkür ediyorum. Amaç sadece kitap almak değil, tarihi bir ortamı gidip görmek, farklı bir şeyler yaşayıp hissedebilmek... Türkiyede daha önce hiç sahafa gitmedim, gidemedim... Neden bunu tarihi bir geçmişi olan bir yerle deneyimlemiyorum diye düşünürken izlediğim eski bir program geldi aklıma ve tabi bu tarihi sahaflar çarşısı.... Sizlerin değerli yardımları ile doğru yeri bulup güzel bir deneyim yaşamayı umuyorum. Cuma günü İskandinavya'nın karlı ve soğuk havasından kaçıp bana kucak açmış bekleyen İstanbula kavuşacağım.. İnsanın kendi ülkesi gibisi yok, orada yaşayanlar inşallah bunun kıymetini biliyordur.. Tekrar çok teşekkürler.. iyi akşamlar ve keyifli okumalar :)
Beyoğlu sahafları çok meşhurdur, taksimdeki aslıhan pasajı orası olabilir
Hmmm...eğer o taraflara da gidersem mutlaka bahsettiğiniz yere de uğrarım artık :)
Beyazıt caminin sol tarafından biraz ilerleyip aşağı doğru ineceksiniz bulamazsanız da Beyazıt cami önüne gelin kime sorarsanız illa bilen çıkar :)
Önceki 1 yanıtı göster
Desenize güvercinlerden yardım isteyeceğiz :))