2025 24. kitabı
Okunma: 17 Mayıs 2025 21:17
Yerde izleri aranan gökte/uzayda mıydı? Zülkarneyn kitabı farklı bir bakış açısı sunuyor. Zülkarneyn, uzaya seyahat etmiş olabilir mi? Evrende bizden başka akıllı canlılar olabilir mi? Kıyamete yakın Yecüc Mecüc iki nebula arasında bulunan bir gezegenden mi dünyaya gelecektir? Karadelik bizim kıyametimiz olabilir mi? Kehf suresi 83-99 ayetlerini açıklayan merhum İsmail Türe, önce müfessirlerin görüşlerine yer vermiş, daha sonrasında ayetlerde bahsedilen kelimelerin hem lügat hem de Kur'an'da diğer ayetlerdeki manalarına bakarak kendi görüşünü vermiş. Yazar, klasik görüşlerde bahsedilen yeryüzünde aranan cihangir bir kral ve yaptığı sedden ziyade yeni bir perspektif ile ayaklarımızı yerden kesiyor ve galaksiden galaksiye uzay seyahatine götürüyor. Kim bu Zülkarneyn sorusunun cevabını net bir şekilde alamıyoruz. Hatta yaptığı üç seyahatinde nereye gittiğini ve seddin nerede inşa edildiğininde. Yazar, 'Ayetler üzerinde yaptığımız yorumlar, nazari fikirler olup kesinlik arz etmemektedir' diyor. Sadece yeni bir ufuk açtırıyor ve acaba olabilir mi, neden olmasın dedirtiyor. Elbette ki gerçeği bilen Allah'tır. İlgisi olana kitabı okumalarını tavsiye ederim.
Zülkarneynİskender Türe · Ötüken Neşriyat · 2010230 okunma