2025 31. kitabı
Okunma: 17 Mayıs 2025 23:09
Yeşil Mürekkep- Osman Balcıgil Bu ay okuduğum 2. Osman Balcıgil kitabı ile sizlerleyim. Biyografi deyince akla gelen ilk isimlerden biri sanırım Osman Balcıgil. Ben de Sabahattin Ali'yi çok sevince, bu kitabı ilk okuduklarım arasına koymam sizi çok da şaşırtmamıştır. Okuyanlar zaten bilirler ama daha önce Osman Balcıgil okumayanlar içinde bir çırpıda bitecek, sürekli bir edebi yazım derdi gütmeden yazılmış bir kitap Yeşil Mürekkep. Kitap boyunca sadece Sabahattin Ali'yi tanımakla kalmıyor Nazım Hikmet gibi isimlerle olan dostluğunu, kitaplarının yazım sürecini, yazdığı dergileri, gazeteleri, bu süreçlerdeki aldığı hapis cezalarına ve hapiste yaşadıklarına da şahitlik ediyoruz usta yazarın. Sadece kitabın sonunda Sabahattin Ali'nin öldürülmesi kısmını bence biraz hızlı geçmiş yazar. Ama zaten Osman Balcıgil'i tanıdıktan sonra yazarın olumsuz olayları deşip daha da kanatmak gibi bir huyu olmadığını da anladığım için, neden bu olayın üzerinde çok durmadığını da anlamış oldum. Yoğun ve beni yoracak kitapları okuduğum dönemlerde Osman Balcıgil kitapları bana nefes olacak sanırım. Kitaplara ulaşamayacak yerlerde yaşayanlar için de Storytel'de kitapların mevcut olması bulunmaz bir nimet. Geçen hafta yazar ile En Hüzünlü Eylül kitabı üzerinden online bir sohbet gerçekleştirdik. Kendisine sohbetini dinlerken daha fazla hayran olup hemen hemen hepimiz bütün serisini satın almaya karar verdik. Gerçek olaylara dayanan tarihi kurguları seviyorsanız, beni çok da yormasın düz anlatsın da diyorsanız. Önerimdir, okuyun efendim.
Yeşil MürekkepOsman Balcıgil · Destek Yayınları · 20266,6bin okunma