Margaret Rogerson'ın 2017'de yayımlanan kitabı. Kitaptaki evren bana Güller ve Dikenler Saraynı anımsattı ama bu kitapta fantastik evren kurgusu tam oturtulmamış bazı sahneler de aniden kesilmiş ya da Arcane'in son sezonu kadar hızlı işlenmişti. Ayrıca başrol kadın ve erkek arsında daha fazla sahne okumak isterdim .Kitap bu noktalarda beni tatmin etmedi.
Genel konu tamamen özgün olmasa da yazarın kendinden kattığı ve hikayeyi derinleştiren fantastik evren tasarıları da vardı.Ben kitabı okurken sanki birkaç onyıllık bir masal dinliyormuşum gibi hissettirdi. Gerek sahnelerin zaman zaman kesilmesi gerek mantığının derinlemesine anlatılmaması gerek de betimlemeleri olsun.Betimlemeleri okumaktan çok keyif aldım bu arada zaman zaman gözlerimin önünde Ghibli animasyonları canlandı ama sanatsal betimleme okumaktan hoşlanmıyorsanız sizi sıkabilir.Son olarak karakterlerden bahsedecek olursam kadın karakter çoğunlukla mantıklı kararlar alıyor çok dramatik bi yapısı yok çalışkan cesur bir kız. Erkek karakterse başlarda manyak güçlü, zeki ve soğuk olduğunu düşündüğüm ama zamanla maskenin altında perilerin de aşkı ve acıyı hissedebileceğine dair kanıtları olan duygulara sahip; ortamı okuyamamasından mütevellit çok tatlı bulduğum bir karakter oldu.Hikayenin kilit taşı bir karakter var: Godfly.Bu karakterin yazımını genel olarak beğendim sadece hikaye anlatımındaki zaman zaman yaşanan kopukluk bana bu karakterin anlatımında da kendini hissettirdi.Onun dışında bir de kral var ama en başında neden bizimkilerin başına dert olan o yasayı neye dayanarak çıkardığı ya da şu an bulunduğu duruma gelişi bence detaylandırılsa okuma zevkimiz artardı.
Sonuç olarak sanki yazarın kafasında tam oturmamış bi evren tasarısı varmış bazı kısımları nasıl yazacağını bilememiş betimlemelereyse hikaye örgüsünden daha çok kafa yormuş gibi geldi ama bence hikayeyi yazarken yola çıktığı iyi bir fikri var ve bu fikri kendini geliştirmiş üstüne bir şeyler eklemiş haliyle tekrar okumak isterdim. Çünkü hikaye bana keyif verdi.Her ne kadar uzun uzadıya hikayede gördüğüm eksik noktalardan bahsetsem de kitabı okurken eğlendim ve karakterlerle empati kurmakta zorlanmadım .Erkek karakterin tatlı anları benimde içimi ısıttı ve kitabın sonuna doğru biraz daha uzun olmasını diledim ayrıca yazarın gerilimi canlı tutma konusunda başarılı olduğunu düşünüyorum.