·485 syf.····Okunma: 19 Mayıs 2025 19:14 Üç kitaplık bir serinin ilk kitabı The Adsız. Gayet iyi kotarılmış bir askeri kurguydu okuduğum. MİT istihbarat subayı, proje çocuk Adsız'ın, yeni görev sürecini, aşka düşüşünü ve bu esnada bir yandan da kendi köklerini araştırmasını konu alıyor.
Konusu, olayların birbirine bağlanışı, hiçbir şeyin göründüğü gibi olmaması durumunun gayet iyi işlenişi... Hatta kitabın sonuna yerleştirilen sürpriz bir hayli şaşırtıcıydı.
Kitapla ilgili sadece iki şeyin göze battığını söyleyebilirim. İlki, Adsız'ın çok yakışıklı bir adam oluşunun devamlı ve devamlı yinelenmesi. Karakter özelliklerinden bahsederken yakışıklı veyahut çok yakışıklı olduğundan bahseder, belki bir iki cümleyle daha güzellersin ve orda biter bu. Her iki sayfada bir bu adamın çok yakışıklı olmasını söylemeye, gören her kadının adamın arkasından krizler geçirdiğini söylemeye gerek var mıydı bu kadar bilmiyorum. Hem bu adamların biraz low profile olması gerekmiyor mu? :)) İkinci göze batan kısım ise, kitabın kötü adamı, Mardinli büyük mafya patronunun fazla karikatürize edilmiş olması. Yani bu adam büyük bir aşiret reisi ve silah kaçakçılığı yapan bir mafya lideri. Kitabın başlarında gayet ağırbaşlı, kabadayıvari bir adamken sonrasında neden böyle karikatürize etmek tercih edildi, p kısmı pek anlamış değilim. Bu iki nokta haricinde aksiyonu bol, smut sahneleri gayet yerinde güzel bir kitap.