Anlamayı " A N L A M"
2025 47. kitabı
Okunma: 13 Mayıs 2025 14:23
Kitabin her sayfası birçok bilgi ile donatılmış= bunlar entelektüel bilgi , felsefe, modernizm, postmodernizim vb. ve Yazar ilk 132 sayfada anlamın akla gelebilecek her şeyi açıklamış ve bunları batılı filozof, kitap, kaynak, makale ve yazınlarla delilendirmiştiŕ. pastanin üstündeki çilek diye tarif ettiğim ikinci kısım ise ; ilk kısımdaki anlamı anlamaktan yola çıkan yazar bu kısımda da Kuranı anlamaya ve bu anlamı bize aktarmayı başarmıştır buradada gerek muhalif yazarlar gerek islami yazarlar doğulu filozoflarla bu anlamı üst seviyeye çıkartarak okuruna sunmuştur. Bu inceleme biraz özel di geneli bi açıdanda değerlendirecek olursam bugune kadar doğan iletişim problemlerinin birçogu anlam eksikliğinden Daha ozeli ise kavram ların bilinmemesi ve bilgisizliginden ve dahası ve 3. Sü bu anlam ve kavram üzerine düşünmemezlikten kaynaklanmaktadır, bu kitabı okuyunca ise bu işin bu iletişimin yüzde 51' ni halletmiş oluyor okuyucu veya ben öyle hissettim kalan yüzde 49 ise kitap üzerine düşünmek ve bu düşünceyi yazıya aktarmak veya ve tekrar düşünmek kalıyor. Ve son olarak bu kitap anlamı hem dogu hem batı dünyasından görüşlerle desteklemiş dar ve ikircil bir tek taraflı bakış açısı sunmamiş tam zıttı olguları geniş bir yelpazede açıklamıştır. İncelemeyi yazarın bir sözü ile bitireyim: Anlamak külfetli bir iştir, her külfetin sonu da rahmettir.
Anlamın DoğasıFatih İbiş · İz Yayıncılık · 201610 okunma