Şermin'den Gönlüme sızanlar
2025 39. kitabı
Okunma: 24 Mayıs 2025 19:34
Adalet İldeniz Sezer'in "Şermin Yıllar Sonra" romanı, bende derin izler bıraktı. Geçmişin o ağır gölgelerinden sıyrılıp bugüne ve yarına umutla tutunmaya çalışan kadınların yüreğime dokunan hikayesi beni gerçekten etkiledi. Kitapta annelik, o zorlu kayıp hissi, travmaların izleri, pişmanlıklar, vefanın ne denli kıymetli olduğu ve affetmenin o çetin yolları gibi hepimizin hayatında bir şekilde yankı bulan evrensel temalar, bizim toprağımızın kokusuyla, öyle güzel bir yerel doku içinde işlenmiş ki, hayran kaldım. Yazarın kalemiyle hayat verdiği o güçlü karakterler ve su gibi akıp giden anlatımı, bir yandan içimi titretirken, diğer yandan da "açmaz dediğin çiçeklerin bir gün açacağına" dair içime sıcacık bir umut ışığı ekti. Bu roman, özellikle aile bağları, kadınların hayattaki o çetin imtihanları ve insanın kendi içindeki o saklı gücü üzerine beni uzun uzun düşündürdü. Benim için sadece okunup geçilecek bir kitap değil, üzerinde saatlerce tefekkür edilecek, başucu eseri niteliğinde, çok kıymetli bir yolculuk oldu. Çünkü her bir karakterin yaşadığı o farklı hayat hikayeleri, bana sabrın, tevekkülün ve en sonunda Rabbimizin takdirine omuz silkmeden teslim olmanın ne denli mühim imtihanlarla dolu yollar olduğunu bir kez daha hatırlattı. Şermin'in ve diğer kahramanların gözyaşlarında, tebessümlerinde kendi hayatımdan, kendi imtihanlarımdan öyle çok iz buldum ki... Onların acılarıyla kalbim burkulurken, içlerindeki o sönmeyen umutla ben de adeta yeniden dirildim. Hulâsa, "Şermin Yıllar Sonra" yüreğime dokundu, zihnimi meşgul etti ve ruhuma bir şeyler kattı. Okuyunuz, okutunuz efendim.
1000k
ŞerminAdalet İldeniz Sezer · Hayy Kitap · 202523 okunma