Puan vermedi·272 syf.····Okunma: 22 Mayıs 2025 12:31 Bu kitabı okumak benim için gerçekten farklı bir deneyim oldu ve itiraf etmek gerekirse yapımın buraya gelmesini beklemiyordum.
Kitabın hikayesi Lia adında bir kızın büyükannesinin gizemli bir şekilde kaybolması ve bunun üzerine Lia ya bir mektup bırakmasıyla her yaz Mirror Lake adında bir kasabaya gitmesi ve Beckett adında bir çocukla tanışması ile gelişiyor.Kitabı alırken başta şu romantik klişe kitaplardan sandım ama kitapta bir gizemin (büyükannenin kaybolması), sihirbazlığın romantizimden fazla ele alınması ve romantizimin "tatlı" bir şekilde yansıtılması kitabın gidişatını etkilememiş ve sürükleyici bi anlatımla biz okuralı baş başa bırakmıştır [tek gecede 100 sayfa okutan nadir kitaplardan ;) ].Kitabın sihirbazlık konusunu temel aldığını söylemiştim ve bu gerçekten hikayeye ayrı bir hava katmış zaten bu kitabı almamdaki en büyük etken de bu çünkü böyle bir konu ve kurgu kitap dünyasında fazla gördüğüm bir tür değil,kullandıkları yada gördüğü hareketlerde o ilizyonların nasıl yapılacağı ile ilgili bilgiler vermesi ve bazılarını tam olarak açıklamayıp okuru merakta bırakması talı bir dokunuş olmuş (arada ne anlatıklarını anlamak için düşünmedim değil) ve ayrıyetten kitap sihirbazlık dünyasında assistanların genelikle kadın oluşunu ve kadın sihirbazların azlığınada değinmesi cesurcaydı. Böyle bir konunun eğlence içerikli bir kitapta olması başta beni ve bir çok okuru hikayenin gidişatını değiştireceği önyargısına sürükleyebilir ve hikayenin gidişatını olumsuz etkileyebilir ama kitabın bu konuya hafif ama yerinde ustaca değinmesi kitap bi "eleştri" havası vermemiş ve beni hikayeden alı koymadığını söylemek ister. Kitabın kibar bir üslubu vardı ve çevirisi de gayet güzeldi sadece bazı yerlerde türkçe kelimeler yanlış yazılmış "neden" yerine "nrden" gibi ama bu hataların sayısı çok az ve kitaptan sizi koparmıyor. Kitabın sonunada değinmek isterim.Genelde bu tarz kitapları bitirdikten sonra bi" vay be ne yaşandı şimdi " diye 2-3 gün etkisinde kalırım ve yaşanan olayları hatırladıkça hikayenin aslında ne kadarda eğlenceli geçtiği gelir aklıma. Eğer hafta sonunuzu eğlenceli geçirmek isterseniz kitaba şans vermenizi öneririm.