Aileler İnsana Üçüncü Bir Kol Bile Çıkartır
2024 12. kitabı
Ricardo Sumalavia'nın dilimize çevrilen bu ilk eseri üç kola sahip olan bir adam hikayesi. Kitabın arka kapağında da dediği gibi davetsiz bir uzvun hikayesi. Anlatıcının babası ölüyor. Cenazenin ardından anlatıcı, çocukluğunda duyduğu ama hiçbir zaman doğruluğundan emin olamadığı bir hikâyeyi hatırlıyor: Babasının göğsünden bir üçüncü kol çıktığı iddiası. Anlatıcı araştırmaya koyuluyor. Anlatıcı, babasının eski dostlarından, aile albümlerinden, eski e-postalardan ve anılardan yola çıkarak bir aile hafızası kurmaya çalışıyor. Bu süreçte, hem babasının geçmişi hem de kendi kimliği hakkında yeni şeyler öğreniyor. Ancak roman boyunca gerçek ile kurgu, hatırlama ile uydurma arasındaki çizgi sürekli belirsizdir. Anlatıcı, bu belirsizlik içinde kendi hakikatini arıyor. Kitapla ilgili okuduğum yorum ve yazılarda üçüncü kolun varlığının, aile içinde konuşulmayan, bastırılan bir gerçeği temsil ettiği belirtiliyor ki ben de böyle olduğu kanaatindeyim. Anlatıcının, babasının ölümünden sonra aldığı bir e-posta ile başlayan araştırması, aile geçmişindeki sırları ve kimliğini sorgulamasına neden oluyor. Bu süreç, bireyin kimliğinin, aile geçmişi ve sırlarıyla nasıl şekillendiğini gösteriyor. Büyülü gerçekçilik ve gerçeküstü unsurların yer aldığı ve konusunu aile sırlarının, gerçekliğin oluşturduğu eserleri seviyorsanız bu kısa romana şans verebilirsiniz. İyi okumalar. Bir Kol Hikayesi Ricardo Sumalavia
Bir Kol HikayesiRicardo Sumalavia · Holden Yayınları · 2022285 okunma