Puan vermedi·142 syf.····Okunma: 30 Nisan 2025 14:58 Boyut Yayınları'nın "Zaha Hadid" kitabı, dünyaca ünlü mimar Zaha Hadid’in kariyerini, tasarım anlayışını ve önemli projelerini ele alan kapsamlı ve görsel ağırlıklı bir eserdir. Kitap, mimarlık meraklılarına ve profesyonellere Hadid’in yenilikçi yaklaşımını hem estetik hem de teknik boyutlarıyla sunar.
Kitap, Hadid’in yaşam öyküsüne kısa bir giriş yaptıktan sonra onun mimari felsefesini ve tasarım dilini analiz eder. Akıcı bir dille yazılmış, ama bilgi yoğunluğu yüksektir. Görsellerle desteklenmiş anlatım, okuyucunun projeleri hem teknik hem de görsel olarak algılamasını kolaylaştırır.
Hayal gücünü kıvrımlarla konuşturan kadın” diye tanımlayabiliriz çok sevdiğim Zaha Hadid’i. Onun mimarisi sadece biçim değil, aynı zamanda bir duruş.
Kitabın sonunda Zaha Hadid’i sadece bir tasarımcı olarak değil, bir düşünce insanı olarak tanıyorsunuz. Hayatı boyunca “olmaz” denilen şeyleri oldurmuş biri.Irak doğumlu bir kadın olarak, mimarlık dünyasında nasıl öne çıktığını, erkek egemen bir alanda nasıl kendine yer açtığını görmek çok ilham verici.
#okudumbitti
#boyutyayıncılık