2025 75. kitabı
Okunma: 19 Mayıs 2025 17:04
KEŞKE BURADA OLSAYDIN-JODI PICOULT,336 Bu kitapla Galapagos adalarına doğru bir yolculuğa çıkıyoruz .Nerededir Galapagos adaları ve neden önemlidir ? Kısaca bundan bahsetmek istiyorum: *~*~*~*~*~*~*~*~*~*~* Galapagos Adaları doğal güzellikleri ve biyolojik çeşitliliğiyle ünlü, Ekvador'a bağlı bir takımadadır. Galapagos Adaları, ünlü Darwin ispinozları da dahil olmak üzere, birçoğu adalara özgü olan hem deniz hem de kara kuşlarına ev sahipliği yapmaktadır. Bu kuşlar, Charles Darwin'in evrim teorisi üzerine araştırmalarında önemli bir rol oynamıştır.Ada aynı zamanda dünyanın en uzun yaşayan hayvanlarından biri olan Galapagos dev kaplumbağasına ev sahipliği yapmaktadır. *~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~* Evet böyle bir adaya geldik,çevremizde dev kaplumbağalar,iguanalar,penguenler ile bir cennet adadayız.Ama yine de ne dilediğimize dikkat etmemiz gerekiyor.️Cennette kısılı kalınca cehennemdeymişsiniz gibi hissedebilirsiniz.Çünkü adaya ayak bastığımız anda giriş ve çıkışlar kapatıldı.️Uçak ve feribot seferleri ikinci bir duyuruya kadar kaldırıldı…Neden mi Çünkü covid salgını başladı…Evet bu kitapla covidli günlere geri döndük ve tekrar o kabusu yaşamaya başladık… *~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~* Bu salgında milyonlarca insan öldü dünyada. Evlere kapandık ,izole bir hayat yaşamaya başladık,sevdiklerimize sarılamadık,cenazelerine gidemedik.Psikolojimiz bozuldu,bilinmeyen,görünmeyen bir canavarla savaşmaya başladık neyin nasıl yapılacağını bilemeden…Yalıtılmış hayatlarla baş başa kaldık… *~*~*~*~*~*~*~*~*~*~* Diana ve Finn birbirini çok seven iki çift.Finn bir cerrah ve Diana için mükemmel bir eş adayı,Galapagos’a yapacakları romantik gezinin bir tek amacı var :Unutulmaz bir evlilik teklifi.Yola çıkmalarından çok kısa bir önce Finn bilinmeyen bir sağlık krizi yaşandığını ve hastanede olması gerektiğini anlatınca Diana geri ödemesi mümkün olmayan seyahata tek başına çıkmaya karar verir. Nasıl olsa bu krizde birbirilerini göremeyeceklerdir. *~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~* Diana adaya ulaştığında bu krizin tüm dünyayı sararak ve milyonlarca ölüme neden olacak,adına Covid deneceği bir salgın olduğunun farkında değildir.Ne zamanki adaya ayak bastığı anda tüm feribot seferlerinin iptal edilip,kalacağı otelin ve her yerin kapandığında farkına varır.Yapacak bir şey kalmamıştır.Dilini bilmediği bu uzak adada tek başına kalmıştır…Diana bu süreçte hayatında ve düşüncelerinde köklü bir dönüşüm geçirir… *~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~* Kitap her ne kadar Covid salgınını anlatsa da bir çok konuyu bir arada işliyor.Beklenmedik olayların insan hayatı üzerindeki etkileri ,insan ruhunun dayanıklılığı,aşk,kayıplar ve zorluklar karşısında anlam arayışları. *~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~* Ama kitapta öyle bir ters köşe var ki ,okuduğumda ben de ters köşe oldum ve çok şaşırdım.Okuyan herkesin aynı duyguyu yaşayacağını sanıyorum.Kitabın asıl konusu da burada başlıyor… ”Hayat siz planlar yaparken başınıza gelenlerdir. Bazen her şeyin yoluna girmesi için raydan çıkması gerekir… Yaşamana bak, aksi taktirde elinde planın kalacak, hayatın değil !”
Keşke Burada OlsaydınJodi Picoult · Aprıl Yayıncılık · 2024159 okunma