Küçük Yuvarlak Taşlar: Gitmek Kimin Hakkı?
2025 16. kitabı
Melisa Kesmez’in öykülerinde gitmek, kalmak ya da susmak sadece eylem değil; kim olduğumuzu belirleyen iç seslerin yankısıdır. Nergis’in hikâyesi, bize toplumun “iyi anne” kalıbını sorgulatır. O, eşlik ve annelik rollerinin ardında bastırılmış arzularla yüzleşir. Gidişi bir isyan değil, kendine doğru bir yürüyüştür. Ama Elif… O, annesinin gidişiyle değil, yokluğuyla büyür. Kalbinde şekli belirsiz bir boşluk taşır; neyin eksik olduğunu tam bilmeden. Kız çocuğunun annesinden beklediği o bakış, o şefkat, o yön—hepsi bir gölgeye dönüşür. Elif, büyüdükçe sadece annesini değil, kim olabileceğini de arar. Mutluluğunu bile başkasına anlatır; çünkü içindeki kırgınlık, sevincin bile sahibini şaşırır. Mehmet ise sessizce oradadır. Gitmez, tutmaz. Ama belki de en derinden o hisseder. Sessizliğiyle yük taşır. Bu üç kişi aynı çemberin farklı uçlarında durur. Nergis bedenini, Elif duygularını, Mehmet zamanını terk eder. Ve geriye şu soru kalır: Kırılan bağlar yeniden kurulabilir mi, yoksa her eksiklik bir kimliğe mi dönüşür? Küçük Yuvarlak Taşlar
Küçük Yuvarlak TaşlarMelisa Kesmez · İletişim Yayınları · 20226,6bin okunma