; 8/10
sonunda, sonunda benimde loren hale sevdiğim o günler geldi. bu konuda çok fazla ileride seveceksin yorumu alan biri olarak bilmem kaç kitaptır sevmeyi bekliyorum adamı ama ileri ileri dedikleri ileri son kitapmış yani. bu kitapta loren'i sevdim diye onunla empati yapabildim mi? hayır çünkü gözümde hala o şımarıklıkları yapan çocuk yani keşke küçükken daha akıllıca seçimler yapabilseydin de seni daha kökten sevebilseydim.
lily artık gözümde daha da sevimli bir yerde bir kere artık bir anne ve kusursuz anne olmaya değil moffy için en iyisi olmaya çabalayan bir anne. bu konuda başarılıda, en büyük korkusu seksi çocuğuna tercih etmekken bununla çok güzel başa çıkabiliyor. en başka kızı o kadar yargıladılar ki aslında bu kitapta baştan sona kadar kız normaldi ama o önyargı sayesinde aklından geçen her cinsellikte kendini kötü hissetmesi beni bitirdi ve lo'nun da onu bende bunları düşünüyorum bu normal diyerek desteklemesi.. yani bok gibi bir adam olup konu lily olduğunda bu kadar muhteşem olmanda lorencim beni bitiriyor. iyi anlamda.
birde bu ikiliyi kardeşleriyle birlikte bir evin içerisinde okumak beni çok etkiliyor, aşırı evcimen ve ailesine düşkün biri olarak gelecek planım tam olarak bu. kız kardeşim ile aynı evde ve eşlerimiz yanımızda falan yani kusursuz bir plan tabii aramızda yedi yaş fark olması kısmını atlıyorum... hoş daisy ve rose arasında da yaş farkı var ama yine bir şekilde hepsi birbiriyle anlaşmanın bir yolunu buluyor. işte gerçek sevgi.
hale.co için saçma salak bir savaşa girmeleri beni sinir etti açıkçası. birincisi lily ve daisy ne alaka? lily de daisy kadar bir hale değil ve hale.co ceo'su olmak için savaşıyorlar yani ne alaka? tamam ryke bir yere kadar bu konuda hak sahibi kan olarak hale adam ama en başından beri bu lo'nun hakkı. yok sen yapamazsın hayatın biter, yok orası seni bitirir, yok bu iş senin kötü taraflarını çoğaltır falan filana hiç gerek yoktu. ryke ve lo ortak olmalı, iş bölüşümü yapıp baba miraslarına sahip çıkmalıydılar. tamam sonunda lo içten isteyerek şirketi aldı ama dağ tırmanmak dışında ryke'ın da bu tür şeylere adım atıp bulunduğu bu hayatın gerçekliklerinden payını alması gerekiyordu diye düşünüyorum. rose ve connor kendi işlerini yapıyorlar, lily kendi kafesini işletiyor, lo'nun zaten bir yan işi vardı şimdi şirkette ona kaldı peki ryke ve daisy? bir noktada bu çiftin hayal dünyasından çıkartılması gerekiyor umarım sonraki kitaplarda onları çalışırken görürüz.
ve bebek konusu. ben çocuk sevmem, bebek sevmem, sıfır.. rose ile bu yüzden kalben bir bağım olduğunu düşünüyorum ahahahah ama rose bile o kadar sevmemesine rağmen muhteşem bir anne oldu. fakat lily... lily'nin bu seride yaptığı en iyi şey anne olmaktı. herhangi birinin onun anneliğiyle yarışabileceğini sanmıyorum. lily'i asıl iyileştiren şey moffy oldu, lo'yu da tamamen iyileştirdiği gibi. bebek resmen bereketiyle geldi.
dipnot kısmı, heyecanla rose ve connor ikilisinin bu kitaptaki sahnelerini kendi kitaplarında kendi gözlerinden okumam lazım. bebeği ağlarken yatağa bağlı olduğu için gelemeyen rose mesela o an ne hissettin anlat ben arkandayım. rose'u arabasında trafiğin ortasında kendi elleriyle doğurtan connor. connor cobalt benim hayallerimin adamı ya, daha üstü gelmeyecek. bu çiftinde üstüne çok fazla çift çıkamaz gibi hissediyorum benim listelerimin zirveleri ikisi de.