·320 syf.····Okunma: 24 Mayıs 2025 20:46 İnanılmaz eğlenceli ve derin bir anlatımı vardı. Çok severek ve hiç sıkılmadan hızla bitirdim. Gülümseten, şaşırtan ve aynı zamanda hüzünlendiren kitapları seviyorum. Bir sürü duyguyu aynı anda yaşattı, okurken de sorgulattı.
İnsanlığın kendi soyu uğruna yaptığı onca şeyi günlük hayatımızda hiç düşünmüyoruz. Aslında ne kadar çok can yakıyoruz ama farkında bile değiliz. Çok güzel ve farklı bir bakış açısıyla çok önemli noktalara değinmiş. Roman olmasının yanı sıra bir psikoloji kitabı da. Birçok psikolojik değerlendirme ve bilgi yer alıyor.
Kendimle ilgili durup düşündüğüm anlar oldu. İnsanların hayvanlara yaptığı onca zulüm her zaman karşı olduğum bir konu. Hayvan deneyleri yapmayan kozmetik ürünleri kullanmak bile o kadar önemli ki benim için. Kitap beni, bu konunun bildiğim ama üstüne düşünmediğim daha derin noktalarına çekti.
İnsanın kendini keşfetmesi ve pişmanlıkları üzerinde durulmuş. Kendimizi suçladığımız o kadar çok şey oluyor ki hayatımız boyunca... Kendi içimizdeki doğrularla hareket ediyoruz ve hayatta tek bir doğru yok, tek bir pencere de yok. Ne yaşanıyorsa birçok yönü var ve hayat gerçekten çok zor.
Kitaba bayıldım yani, okuyun işte.