Sorgulama perileri
Niçin okuyoruz, niçin yaşıyoruz, niçin çalışıyoruz, yaptıklarımız bizi ne kadar tatmin ediyor, yapacaklarımızın dünden farkı ne. Bunları fark ediyor muyuz? Kendi hayatımızı neye feda ediyoruz düşündünüz mü? Yada hayatımızı feda ettiğimiz şeye değer mi?
Belki de sorun, neyi neden yaptığımızı değil, kimin için yaptığımızı sorgulamayışımızda. Hayat bazen bir başkasının rüyasını yaşarken kendi kabusumuzda uyanmak gibi. Feda ettiklerimiz, bir gün bize dönüp Ben buna değdim mi? diye sorarsa, cevabımız hazır mı? İşin sonunda yine soru sormuş oldum. Gece gece nereden çıktı gönderiniz karşıma?🥲
Güven BOZKURT Peki ya vicdanımız gerçekten rahat mı, yoksa sadece susturmayı mı öğrendik? İyi niyetle yaptığımızı sandığımız her şeyin ardında ne kadar hesap, ne kadar kendimizi aklama çabası var? İnsan geçmişe bakarken kendini haklı görmeye meyilli değil mi zaten? Belki de asıl cesaret, sadece niyete değil, sonuçlara da bakabilmekte. Çünkü bazen iyi niyet, farkındalıksız bir bencillikten başka bir şey değildir. Neyse çok uzattım. Teşekkür ederim cevaplar için. 😊