2025 46. kitabı
Bazı insanlar diğerlerinden farklıdır deriz ama gözden kaçırdığımız bir şey vardır. Aslında tüm insanlar birbirinden farklıdır ve her bir birey olduğu gibi benzersiz ve özeldir. Fakat insanoğlu her zaman normalin dışında gördüğüne etiketler yapıştırır. Peki normale kim, neye göre karar verir hiç düşündünüz mü? Yama Çocuk Stitch, yukarıda yazdıklarımı düşündüren, fantastik ve macera içerikli, sadece çocukları ve gençleri değil aslında her yaşı hedefleyen çok anlamlı bir kurgu. Stitch ve Henry, Profesör tarafından, ölü insanların parçalarından bir araya getirilmiş ve hayata döndürülmüş iki birey. Onları benzersiz kılan görünüşleri değil aslında. Yamalı olmaları sadece dış görünüşe bakan ve farklı olandan korkanlar için 'canavar' olarak adlandırılıyor ama onların farkı kötülük nedir bilmemeleri. Evet, bu dünyada en güzel farklılık 'iyi insan' olmak değil midir zaten. Kurgudaki hem ana karakterler hem de yan karakterler oldukça renkli. Son sayfalarda kim olduğunu öğrendiğimiz Gregor çok güzel bir sürpriz mesela. Henry'nin kendine has konuşması ve enerjisi tüm genç okurları eğlendirecek kuşkusuz. Film izler gibi okunacak keyifli bir kurgu arayan herkese tavsiyemdir.
Yama Çocuk StitchPadraig Kenny · Genç Timaş Yayınları · 202522 okunma