·368 syf.····Okunma: 27 Mayıs 2025 16:10 𝘾̧𝙚𝙫𝙧𝙚𝙣𝙙𝙚 𝙣𝙚 𝙠𝙖𝙙𝙖𝙧 𝙠𝙤𝙧𝙠𝙪 𝙫𝙚 𝙣𝙚𝙛𝙧𝙚𝙩 𝙫𝙖𝙧𝙨𝙖 𝙤 𝙠𝙖𝙙𝙖𝙧 𝙜𝙪̈𝙘̧𝙡𝙚𝙣𝙞𝙧𝙨𝙞𝙣. 𝙀𝙣 𝙗𝙪̈𝙮𝙪̈𝙠 𝙮𝙖𝙣ı𝙡𝙨𝙖𝙢𝙖𝙡𝙖𝙧ı 𝙠𝙤𝙧𝙠𝙪 𝙢𝙚𝙮𝙙𝙖𝙣𝙖 𝙜𝙚𝙩𝙞𝙧𝙞𝙧.
Selamlar. Uzun zamandır merak ettiğim bir kitapla geldim. Kitabımız 3 kitaptan oluşan bir seri. Şu incelemeyi yazarken bile ikinci kitabı okumak istiyorum. Aşırı merak ediyorum çünkü. Marie Lu'dan okuduğum ilk kitap ve yazarın anlatım diline hayran kaldım, aşırı akıcı ve insanı içine çekiyor. Maalesef uygulama kitabı 3 günde okuduğumu gösteriyor ama ben bunu 1 buçuk güne okudum. Yani bir oturuşta bitirebileceğiniz bir kitap.
Ana karakterimiz Adelina Amouteru. Adelina daha çok küçükken bütün dünyaya kanlı humma diye bir hastalık yayılır. Adelina, ablası ve annesi bu hastalığa yakalanır. Bir süre sonra bu hastalığa yakalananlar malfetto aldanmaya başlar. Çünkü bu insanların doğa üstü güçleri olduğuna ve iblis olduğuna inanılır. Bu hastalığa yakalananların bazılarının özel güçleri yoktur, ama bazılarının ise özel güçleri vardır. Bu özel güçleri olan bir topluluk ise Genç Elitler adlanır. Adelina zalim babsından kaçtığı gece özel güçleri ortaya çıkar. Uzun bir aradan sonra infaz olunacağı gün Genç Elitler tarafından kurtarılır. Bundan sonra ise olaylar daha da karmaşıklaşır.
Bu kitabı okurken kendine aitlik hissini o kadar çok hissettimki. Kitabın tamamen kendine özgü bir konusu var. Daha önce hiç bu kadar iyi bir fantastik okuduğumu sanmıyorum.
Ana karakterin yaşadığı bütün duyguları hissetim diyebilirim. Ve çoğu kez gözlerim doldu okurken. Şunu söylemeliyim ki kitapdan muhteşem ilişkiler falan beklemeyin. Bu kitapta ne güzel bir aşk nede güzel bir arkadaşlık vardı. İlişkiler çok karmaşık. Adelina ve Enzo dışında hiçbir karakteri sevmedim neredeyse. Genç Elitler ise bana aşırı itici ve kendini beğenmiş geldi.
Teren kötü karakter olmasına rağmen onu daha çok sevdim inanın shhshs. Spoi olmasın diye söylemiyorum ama sonda ölen karakter bana aşırı mantıksız geldi. Yani o karakterin ölmesine ne gerek vardı? Kurguda hiçbir değişiklik yaratmadı. Üzüldünmü derseniz, üzülmedim çünkü o karakterle bağ kurmamıştım.
Bu kitapta fantastik öğeler biraz azdı. Ama eminim 2ci kitapta daha da çoğalıcaktır.
Söylemek istediğim tek şey eğer fantastik okumayı seviyorsanız, kesinlikle bu kitabı okuyun! Hiçbir şey kaybetmezsiniz.
Okumak isteyenlere keyifli okumalar>3