2025 14. kitabı
Okunma: 27 Mayıs 2025 17:38
“Ayrılış”, Çağan Irmak’ın kaleminden çıkan çok etkileyici ve düşündürücü bir roman. Kitapta siyam ikizi olan Batuhan ve Baturgan’ın zorlu ve karmaşık hayatını okurken, insanın özgürlük arzusu ve sevgi ihtiyacı üzerine derin düşüncelere daldım. Batuhan ve Baturgan fiziksel olarak bağlı ama ruhen çok farklılar. İkisi de kendi hayatlarını yaşamak, özgür olmak istiyor; ancak bu mümkün olmuyor. Feta’nın köşke gelişiyle yaşananlar, onların dünyasında büyük bir sarsıntı yarattı. Beni en çok etkileyen ve rahatsız eden sahnelerden biri, Batuhan’ın Baturgan’ın gözünü bağlamasıydı. Bu, sadece bir sahne değil; bir tür özgürlük mücadelesinin ve zorunlu birlikteliğin sembolü gibi geldi bana. Baturgan’ın Feta’ya olan sevgisi ise bana, gerçek özgürlüğün ne kadar zor ve bazen imkânsız olduğunu düşündürdü. Sonunda yaşanan trajedi, yani Baturgan’ın ölümü, kitabın bana en çok dokunan kısmıydı. Çünkü burada iki kardeş arasındaki karmaşık duygu dünyası ve özgürlük arayışı acı bir sona ulaştı. Bu romanı okurken rahatsız oldum ama aynı zamanda çok düşündüm. Herkesin özgür olmayı hak ettiğini bir kez daha anladım. “Ayrılış”, sevginin, kıskançlığın, bağlılığın ve özgürlüğün ne kadar iç içe geçmiş olduğunu gözler önüne seren, kısa ama etkileyici bir hikâye. #k:457575cağa Çağan Irmak
AyrılışÇağan Irmak · Doğan Kitap · 2024889 okunma