Puan vermedi·496 syf.····Okunma: 06 Mart 2025 20:35 Ölümün Bıçağı ~ S. M. Gaither
Gölgeler & Hükümdarlar serisine ikinci kitapta devam ediyoruz. İlk kitap İşaretli’nin Şarkısı’nı aşırı sevmiştim. Tanrılar, tanrıçalar, işaretliler ve büyülerle dehşet bir kurguydu.
Yaşadığı kayıp ve mücadelesiyle okuduğumuz Casie için şimdi daha zor tercihler ve mücadele zamanı.Casia tarafında ortaya çıkan büyü gücü, ortaya çıkanlar ve saklaması gerekenlerle maceraya atıldık resmen. İmparatorluk, Varen ve kim dost kim düşman kestiremediğim olaylarla soluksuz okudum. her an büyük bir savaşın ortasında kalıp esir düşecekmişi hissi yaşadım.
İlk kitapta Elander ile Cas’in karşılaştıkları ilk andan itibaren zıtlaşmaları ve aralarındaki gizli elektrikle kitaba daha da bağlanmıştım ama bu kitapta kıyıdan dönen bir aşk, sürekli ortaya çıkan yeni bir gerçek ve yeniden oluşan kıvılcımlar inanılmazdı! Cas’in arkadaşlarını okumayı çok sevmiştim. Onun arkadaşlarına olan bağlılığı ve kurgudaki rolleri harikaydı. Bu kitapta da arkadaşlık anlamında çok şey yaşadık hatta biraz buruğum ilk kitapta bağ kurduğum Gümüşpati yine harika bir zamanda geldi diyorum spoi olmaması adına susuyorum.
Elander ve sakladıkları beni çok korkutuyordu ama bir yandan da Cas ile öyle bir bağı vardı ki Kitabın ikinci yarısındaki Cas ve Elander’ı sonsuza kadar alıp kalbimde saklayabilir miyim acaba? Aşırı iyiydiii
Daha söylemek istediğim çok şey var ama spoiler korkusuyla konuşamıyorum. Son sayfaların nefes kesici sahneleri, bitmek bilmeyen düşmanlar ve final sahnesiyle tam bir imdattt modundayım
“Senden nefret etmiyorum. Sadece... edebilmeyi istiyorum.”
Elander iç geçirdi, dudaklarının köşesi hüzünlü bir gülümsemeyle kıvrıldı. “Ben de benden nefret etmeni istiyorum.