Su Gibi Akmaya Devam Ediyor :D
2025 8. kitabı
Okunma: 28 Mayıs 2025 01:14
Serinin ikinci kitabında olaylar tam gaz devam ediyor. Fakat ilk kitaba göre bu ciltte Pardayanlar ağırlıklı değil de kraliyet ağırlıklı konular işlenmiş gibi geldi bana (Tabi ki yine de her taşın altından onlar çıkıyor :D ). Katolikler ve Protestanlar arasında yaşanan siyasi, askeri sürtüşmeler sokaklara taşıyor ve vahşetle sonuçlanıyor. Hiç beklemediğimiz çoğu karakter bu kitapta maalesef ölerek seriden ayrılıyor bu bir nebze iyi oldu çünkü romanda aşırı karakter yığılması olmuştu. İkinci cildin sonunda bir çok karakterin ölmesiyle sanki bana yeni bambaşka konulara geçeceği hissiyatını verdi yani ilk iki cilt tek bir kitap gibiydi ve bunlar son buldu artık yeni karakterlerle yeni maceralar başlayacak gibi. Birinci ve ikinci cildin tercümesi farklı kişilere ait olmasına rağmen bir fark hissetmedim çeviri gayet akıcıydı. Maalesef ki kelime ve harf hataları bu kitapta da devam ediyor. Diğer kitapta olduğu gibi bunda da derin manalı insanı düşündüren edebi cümleler hiç yoktu. *NOT: Ben okumadan önce internet üzerinden kitap hakkında bilgi toplamak istedim fakat doyurucu bir bilgi ne yazık ki mevcut değil bu yüzden 10 cildi okudukça burdan olabildiğince ayrıntılı bilgi paylaşmayı düşünüyorum. Aklıma geldikçede incelemeleri düzenleyebilirim. Bu seriyi okumayı düşünenler dilerse beni takip edip ayrıntılı bilgi alabilir.
Pardayanlar 2: Pardaillan'ın AşkıMichel Zevaco · Dedalus Yayınları · 2021273 okunma