2025 36. kitabı
#kitapyorumu “Ben yalnızca biri değilim. Ben, birbirinden habersiz yaşayıp ölen birkaç kişiyim.” Tabucchi’nin 20 kısa düş-öyküsünden oluşan bir kitap. Her bir düş, tarihten ya da edebiyattan önemli bir kişiliğe aitmiş gibi yazılmış. Yani Tabucchi, hayali bir şekilde bu kişilerin düşlerini “görmüş” ve onları yazıya dökmüş. Kitapta yer alan karakterler arasında Galileo Galilei, Goya, Rimbaud, Borges, Freud gibi isimler bulunuyor. Yani bu kitap, gerçek kişilere atfedilen hayali rüyaların birleşiminden oluşuyor. Rüyaların dili sembolik, şiirsel ve oldukça yoğun.“Düşler Düşü”, sıradan bir öykü kitabı değil; edebiyat, felsefe, sanat ve psikolojiyle örülü, çok katmanlı bir düş atlası gibi. Özellikle içindeki kişilerin hakkında bilgi sahibi değilseniz,hayatlarına dair ufak bir araştırma yapmanızı öneririm,ancak o zaman daha anlaşılır olacaktır. Sevdim mi derseniz çok farklı bir kitaptı ve güzel bilgilere ulaşma imkanı bulduğum için çok sevdim. 50 sayfalık bir kitap ama felsefi yönü oldukça güçlü.
Düşler DüşüAntonio Tabucchi · Everest Yayınları · 2023148 okunma