Puan vermedi·192 syf.····Okunma: 26 Mayıs 2025 23:21 Sevgi bir insana her şeyi yaptırabilir. Sevgisizlik de...
Herkese merhaba bugün #songülileokuyoruz ekibimizle Mayıs ayı okumamız olan Lanetli Ekmek kitabının yorumuyla geldim. Kitap yazarla tanışma kitabım oldu.
Kitabımız 1951 yılında Fransa'nın Point Saint Esprit isimli kasabasında meydana gelen kitlesel bir zehirlenme vakasından ilham alınarak yazılmış. Bu zehirlenme üzerine birçok fikir ortaya atılsa da hiçbiri ispat edilemez.
Kitabımız bu kitlesel zehirlenmeyi ekmeğin içine karışan bir kimyasal sonucunda gerçeklik algısını yitirmesiyle ele alınmış.
Kitap arzu, aşk,dostluk ve tutku kavramları üzerine örülmüş. Fırıncının karısı Elodie ve elçinin karısı Violet karakterleri üzerinden anlatım yapılmış.
Çıldırmış bir kasabanın zehir misali enjekte edilen kıskançlığı etkileyici bir biçimde anlatmış olsa da üzülerek söylüyorum ki kitap beklentimin altında kaldı.
Kitabı okurken aşırı sıkıldım. Yazarın anlatım tarzı maalesef bana hitap etmedi. Konu son 20 sayfada şekillenmiş. Kitabın akış tarzı da anlamayı zorlaştırmıştı.
En çok üzüldüğüm karakter ise Elodie oldu. Zavallı Elodie sevgiye o kadar açtı ki . Okurken yüreğim burkuldu. Farklı kitaplar seviyorsanız okuyabilirsiniz ancak vakit kaybı maalesef.