2025 48. kitabı
Evinizdeki ya da çevrenizdeki genç bireylere kitap okuma alışkanlığı mı kazandırmak istiyorsunuz? Birlikte okuyalım, kurgu üzerine heyecanla sohbet edelim gibi düşünceleriniz mi var? Öyleyse size şahane bir seri keşfettiğimi söyleyebilirim. Biliyorsunuz serilerin ilk kitaplarında yazar, oluşturduğu evreni ve karakterleri tanıtacak bir içerikle çıkar karşımıza. Her ne kadar evrene ısınsak da çoğunlukla bir durgunluk olur ilk kitaplarda. İşte bu kitabın tercih sebebi olmasındaki en büyük fark bu. Biz gelecekte geçen bu evreni tamamen yaşayarak öğreniyor ve tanıyoruz. Daha ilk sayfalarda heyecanlı bir olayın içinde buluyoruz kendimizi ve son sayfaya kadar tempo hiç düşmüyor. Karanlık ormanda kaçma, hiperkulelerden aşağıya atlama, yüzlerce yıllık taş kulelere tırmanma... Ve bir yandan da gelecekteki teknolojik gelişmelere tanık olma. Kitabın dikkat çeken bir diğer yanı da ana karakteri Arben. O kendini iyi yetiştirmiş bir hırsız. Ama yanlış anlaşılmasın kötülük için yapmıyor, sadece hayatta kalmak için bildiği tek yol bu. Arben'i farklı kılan yanı, aslında farklı olmaması. Hani birçok kitaptaki o her şeyin en fazlası olan kişiliklerden değil. O, 16 yaşındaki her genç gibi... Ani seçimler yapıyor ve zaman zaman hatalar. Yalnız iç sesi de dış sesi de çok eğlenceli. Düşüncelerinin pek filtresi yok. Bu da kitabın keyifli yanlarından birisi. Ben ikinci kitaba geçerken hem gençlere hem de hafif distopik, bilim kurgu detayları içeren, macera dolu kurgular okumak isteyenlere kesinlikle tavsiye ediyorum bu seriyi.
Arben - Hiperkuleden KaçışDeniz Erbulak · Xlibris Yayınevi · 202410 okunma