Sekiz- 720 sayfa
Katherine Neville
1790 yılı baharında Fransız Devrimi bütün hızıyla devam etmektedir. Manastırları etkilediği dönemde Montglane Manastırı kapanmak zorundadır. Başrahibe,kapanma gerçekleşmeden önce duvarlarda gizlenmiş olan Montglane Satranç Takımı'nı çıkararak rahibelere dağıtır. Zorunlu bir durumda alınan taşlar götürülüp rahibe adayları Valentine ve Mireille'e verilecektir.İki rahibe adayını zor günler beklemektedir.
1972 yılı kışında New York'ta çalıştığı şirketin isteklerine uymayan Velis, Opec görevlisi olarak Cezayir'e gönderilir. Orada ki diğer amacı Montglane Satranç Takımı'nı bir araya toplamaktır. Müşterisi ve arkadaşı Harry'nin kızı Lily ve Rus satranç ustası Solarin ile maceraya atılırlar.
Kitap okunması güzel bir kitaptı. Fantastik romanı,tarihle birleştirip içine de satrancı katınca güzel olmuştu. Sadece birazcık daha kısa olmasını tercih ederdim. Okuması yordu.
Kitabın içeriğinde tarihte yer almış kişilere de rastlıyoruz. Mesela Napolyon, Rousseau...