Altı Saniye - Fatma Şamata
#kitapyorumu
İlk okuduğum polisiye-gerilimdi, Altı Saniye. Ama bana ciddi anlamda çok tuhaf hisler yaşattı. Öncelikle Fatma Şamata deeeehhhhşeeet iyi yazıyor. Yani o ters köşe olmaya ters köşeler, ters köşeler, tetikleyebilecek unsurlar. Hepsini dehşet iyi yazmış. Ve gerçekten bayıldım. Özellikle son sayfalarda delirdim. Ağladım, güldüm, ağladım, kahkaha attım, ağladım ve mutlu bir şekilde kitabı bitirdim. Katili tahmin eder gibi ama bir yandan de edememiş gibi bir durumdayım. Çok değişik teorilerim vardı. Tuttu gibi ama bağlantılı bir teoriydi ve biri tutmadı biri tuttu ama tam da tutmuş sayılmıyor bu yüzden. Ne olacağını asla kestiremediğim ve geçmiş-günümüz sahneleriyle mükemmel kurgulanmış bir kitaptı. Kitapta aşırı gerildim ayrıca. Cidden her an biri boğazlanabilir boynuna bıçak dayanabilir gibi hissediyordum. Adrenalin tavan okudum. Birde bir yerde çok güvendiğim biri için katil dendi ve asla kabul edemedim aslında kitap boyunca da onun katil olduğu düşünülüyordu aslında ters köşe yoktu bu açıdan ama ben asla ve asla katil olmasına ihtimal vermediğim için ters köşe oldum. Sonra bir daha ters köşe oldum orası ayrı konu.
Oreo… üzümlü kekim. Oreo’nun olayını okurken 2 köpek sahibi olarak kahroldum. Hiç mi vicdan yok ya!
Peki ya siz, Altı saniyede ne yapabilirsiniz?