2025 9. kitabı
spoiler içerir ne diyebilirim.. suzanne collins hakkında daha fazla ne diyebilirim? korkunç, baskıcı bir rejimi ve halka yaptıklarını o kadar güzel anlatıyor ki yazar, kitap boyunca bu duyguları derinden hissetmemek elde değil. bu kadarı da olmaz diyorsun, bir diktatör için bile çok fazla diyorsun ama biliyorsun ki değil. seninle yeniden karşılaşmak hiç hoş değildi coriolanus snow kitap boyunca haymitch için kalbim parçalara ayrıldı. hatta bunun yansımasını çok iyi bir şekilde göstererek finali okuduğum süre boyunca ağladım. gece 3te okumak iyi bir fikir değildi kabul ediyorum, ama bu kitabı okuduktan sonra haymitchi çok daha iyi anlıyorum. snow’un ona yaşattıkları, elinden aldıkları… bu adam delirmesin de kim delirsin? sadece arenada gördüğü şeyler bile çok travmatikken, sonrası daha da kötü. üç kitap boyunca gördüğümüz bir karakterin iç dünyasını artık daha iyi anlıyoruz. sadece haymitchin ailesi ve lenore dove değil; ampert, wellie, maysilee ve yaklaşık 50 kişi daha. silka ve panache bile beyni yıkanmış çocuklardan ibaretti. hepsinin ölümü ayrı bir dehşet, o kadar üzüldüm, o kadar etkilendim ki. kitabın sonunda katniss ile yeniden karşılaşmak çok güzeldi, eski bir dostu yeniden görmek gibi. her şeye rağmen, belki de böylesi haymitch için mutlu sondur. son olarak şunu ekleyelim, bu kitabı collins filistin halkı için yazıyor ve yayınlarken diyor ki, ben yalnızca söylemem gereken bir şey olduğunda yazıyorum teşekkür ederim suzanne collins. dünyada yaşananlara ve bu eziyete maruz kalan halklara ses olduğun için.
Hasatta GündoğumuSuzanne Collins · Dex Kitap Yayınları · 2025867 okunma