2025 98. kitabı
Selamlarr Sait Faik'ten Son Kuşlar kitabıyla geldim bugün size Yine çok severek okuduğum bir kitabıaa oldu. Yazarın sade anlatımıyla derinlere daldığınız bir kitap. 19 tane öykü var kitapta. Şehirleşme, doğa,yalnızlık gibi konular ele alınmış. Bu kitapta da betimlemeleri sevdim. Bu yazardan okuduğum beşinci kitaptı. Artık diline ve tarzına alıştım. Sade bir kalemle, yormadan derinlere doğru ilerleten bir yazar. Son Kuşlar hikayesi en çok etkilendiğim hikayelerden biri. Daha önce gelen kuşların şimdi gelmediğinden, doğanın tükenmek üzere olduğundan bahsediyor yazarımız. En ilginci de yerlerdeki çimenlerin sökülüp Hollandalının bahçesine dikmeye götürmeleri. Kısa ama basit bir hikaye gibi görünebilir ama üzerinde düşünülmesi gereken bir hikaye gerçekten. Doğayı kendi ellerimizle mahvediyoruz Sait Faik okumak istiyorsanız ertelemeyin Ben çok sevdim okuduğum 5 kitabı da. Tavsiye ederim Kuşları boğdular, çimenleri söktüler, yollar çamur içinde kaldı. Dünya değişiyor dostlarım. Günün birinde gökyüzünde güz mevsiminde artik esmer lekeler göremeyeceksin. Günün birinde yol kenarlarında toprak anamızın koyu yeşil saçlarını da göremeyeceksiniz. Bizim için değil ama, çocuklar, sizin için kötü olacak. Biz kuşları ve yeşillikleri çok gördük Sizin için kötü olacak. Benden hikâyesi. Ah, bu insan yüzleri! Her șeyimizi bağladığımız, durmadan yanıldığımız, istediğimiz kadar bol huylar, adilikler, iyilikler, kötülükler, delilikler, akıllılıklar, sevdalar yüklediğimiz insan yüzleri! Yanılsak da zararı yok! Bu yüze olmazsa ötekisine yükleriz saydıklarımızı. The Kitap Yayınları kahvekokulukitaplarim
Son KuşlarSait Faik Abasıyanık · The Kitap Yayınları · 202517,1bin okunma