"Oysa ben hep sustuklarımı gizlemek için uzun uzun konuştum." diyenlere adanmış bir roman "Yaka Paça Aşk". Sahiden Aziz ve hayatı tam anlamıyla bu cümledeki gibi. Türlü acılar ile yoğrulmuş ve hüzün dolu.
Evet romanın ana kahramanı Aziz. Onun hikayesi bence çok ilginç ve aşkının da, diğer tüm konuların da önüne geçecek türden. Yıllardır görmediği babası ile öyle bir karşılaşmaları var ki tüm ülkenin gündemine düşüyor. Bu gündem sayesinde de hem dostları hem de düşmanları artıyor. Eski sevgilisi ile yeniden kavuşuyor ama hep bir şüphe hem bir karamsarlık içinde Aziz. Sürekli iyilik için kafasını yoran, asla geçmişini unutmayan, empati timsali. Peki iyilik hep kazanır mı?
Dostluk, vefa gibi unuttuğumuz değerleri Aziz ile tekrar hatırlayıp aşkı her fırsatta bizlere gösteren "Yaka Paça Aşk" kitabını akıcı buldum. Sizi yormayan bir kurgu. Lakin editör hataları mevcut ve sanırım bir sonraki baskıda bunlar düzeltilirse daha keyifle okunacaktır. Bir de bazı bölümler çok detaylandırılmış, olay örgüsü biraz daha sadeleştirilebilir.
Keyifli okumalar dilerim...