Herkese selamm,bugün size öyle guzel bir askeri kurgu ile geldim ki, okurken elimden birakamadim. Kitaba başlamadan önce erkek karakterimiz Uğur'u yazarimizin diğer kurgusu Nöbet Basinda Aşktan tanıyordum ve hikayesini cokta merak ediyordum. Yetimhanede büyümüş, daha sonrasinda ise asker olarak kendi ailesini arkadaslarindan olusturan, kendinden once arkadaşlarını düşünen hislerini cok belli etmeyen guven sorunları olan bir karakterdi. Uğur'a öyle bir kadin karakter yazilmis ki Ugurcugum üzgünüm ben Menhuscuyum artik Tamamen bir birine zit iki karakterin asik olmasini düşünün okuma zevkimi kaca katladi ben anlatamam, kesinlikle okumalisiniz. O atışmalari, delirtmeleri ama en cokta karsi konulmaz cekimi oyle bir hissettirmis ki yazar. Kalemine bir kez daha hayran kaldım.
Menhus'u size ne kadar anlatsam az seytan tüyü var dediğiniz insanlar vardır ya tam öyle biri deli dolu cilgin ama yaptıklarıyla kendine bağlayan ne düşünürse ağzından direk kaciran bir genc kiz. Hani derler ya cok gülen, acilarini saklamak icin o kadar guluyordur diye. O deli dolu hallerinin altinda yatan acilari goruncede ona kocaman sarilmak istiyorsunuz. Sonlarda beni soka eden ters köşe bazi halleride mevcuttu ki onları spoiler olmaması için anlatamıyorum.
Menhus'un dogum hikayesi ile dogum hikayem bir yere kadar ayni.Doguma giderken gecirilen kaza kismi, cok şükür ben anne ve babasız kalmadım. Ama hastaneden onlarsız çıkıp bir sürü orada burada büyümüşüm
Menhus adi asiri ilgimi cekmisti ve anlami Uğursuz demekmiş. Babannesi bu ismi vermis. Cok sevgili babannemde bir donem bana ayni sekilde seslenmis ama Allahtan annem ve babam Esra adini koymuslar
Menhus'un yeri ben de ayrı kalacak bu yüzden...
Üsteğmen Uğur'un aldigi bir telefon ile hayati değişmek üzeredir. Yillar once kendisine yardim eli uzatan birinin şimdi ona ihtiyacı vardır. Bu borcu ödemek için ona emanet edilen kıza evinin kapilarini açacak ve korumak icin elinden geleni yapacaktır. Tek isteği arkadaşlarıyla bag kurmamasi, ona alışmamasıdır. Cok sevdigi ailesi bildiği arkadaşlarının basini belaya sokmasini istemez. Kendide son derece soğuk davranır.
Menhus ise psikoloji son sinif öğrencisi, deli dolu bir genc kızdır. Herkesten gizlediği buyuk bir sirri vardır. Ve şuanda hayati buyuk bir tehlike altındadır. Bu tehlike gecene kadar halasının yanina yerleştirdiği Ustegmen Uğur'un yaninda saklanmak zorundadir.
Uğur'un ona karsi davranışlarına kırılsa bile bir yerden sonra Uğur'u asla ki takmaz kafasina göre davranmaya başlar. Ilk önce tum arkadaşlarıyla samimiyeti ilerletir. Uğur'un o soğuk duvarlarında yavaş yavaş çatlaklar oluşturup tam merkeze yerleşmeye kafaya koymuştur.
Bir yandan Uğur'u delirtirken, ona karsi son derece de korumacıdır etrafında dönen oyunları bir bir çözmek ve onu korumak ister.
Ugur ise kendine baglanmasini istemedigi kıza karşı konulmaz bir bağ hissediyordur. Ne kadar kacmaya calisirsa calissin son hiz ona cekilmekten kendini alamaz.
Gizemli bir gecmis ve kayip iki ruh...
Birbirlerinin kiyameti mi yaşatacaklar? yoksa aşki mi?
Kitabi kesinlikle okumanızı isterim. Gerçekten aile olmak icin kan bağından once can bağının önemli olduğunu hissettiren bir kurgu. Okurken hem çok eğlendim hem de cok duygulandım. Kurgu da öyle olaylar oluyor ki, karakterlerin bambaska yüzünü görüyorsunuz ve ters köşesi ile şaşırtan bir sonu da vardı. Okuyun ve okutun diyorumm.