·400 syf.····Okunma: 08 Aralık 2025 11:39 Hikaye aslında Sencer'in ailesinde önceden yaşanan cinayet ve yasak ilişkileri polisiye tarzda aslında yazar olan Sencer'in dilinden anlatıyor.Sonra Sencer'in karısı kaçırılıyor ve onu bulma çabası,daha önceki yasak aşkı,ailesiyle bir konakta birlikte yaşarken yaşananlar var bu kitapta.
Kitabı beğenmedim.Saçma bir şekilde araya giren eski zamandan kalma hikayeler,hikaye anlatımındaki alakasız olay örgüsü hikayeye odaklanmayı zorlaştırıyor.Gereksiz kelimeler kullanılarak araya giren bu bölümler uzatılmış ve sayfayı çeviriyorsunuz asıl hikayeye dönmüşsünüz ama en son nerede kalmıştım diye tekrar geriden okumak zorunda kalıyorsunuz,bu beni çok zorladı.Akıp giden bir hikaye okumadım sürekli bir ileri bir geri ittire ittire okuduğum bir işkenceye dönüştü.Olay örgüsü karmaşık diyeceğim ama örgü bile daha düzenli yapılır.
Üstelik kadına yönelik yaş veya kimlik fark etmeden kullanılan negatif,kadınları aşağılayıcı,cinsiyetçi ve terbiyesiz tabirler,tanımlamalar,şiddeti anlatan cümleler ve cinselliği alenen kelimelere bu kadar rahatça dökmesi bana bu yazarın pek de edebi olmadığını hissettirdi.Kadın karakterlerin çoğunu görünüşüyle ve giydikleri kıyafetlere bakarak yargılayıcı ve cinsiyetçi bir de sapıkça üslupla anlatmış yazar ve bu çok çirkin bir durumdu.
Ayrıca kitapta sürekli Sencer diye bir anlatıcının yazar olduğundan bahsediliyor.Hikaye bu ya,Sencer de aynı bu kitabın karmaşıklığı gibi olayları karıştırarak anlatıyor ve yine hemen her yerde cinayetleri,olayları çözen bir Sherlock'muş gibi kendi kendine övünüyor ve bu durum bana çok sıkıcı geldi.Okuyucu olarak beğendiysek övmeyi biz yapmalıyız ama hikaye icabı dahi olsa yazarın kendi kendini övmesi okuyucu olarak bana çok doğru gelmedi.Bir daha okumam bu kitabı da yazarı da.Okuyacak olanlara tavsiyem beklentiniz konuyu anlamak olsun edebi sanatsal bir şey beklemeyin ben hiç beğenmedim.Çok saçma anlatımı olan ve sadece yazarın böbürlenmesi,edepsiz tabirlerle bezenmiş bu kitabı kütüphanemde tutmak istemiyorum.