Sevdiğinin sadece varlığını sevebilir misin?
2025 26. kitabı
Sevgi karşılıksız emek demekti.. Süslü püslü cümleler kurmadan, herkesin anlayacağı bir dille yazılmış, dupduru bir hikaye bu. Kalbimizi beynimizi yormadan, bir arkadaşımızla dertleşiyormuşcasına ya da gecenin bir yarısı içimizi günlüğümüze, gökyüzüne, akan çeşme suyuna döküyor gibi iç konuşmamızın aynaya yansımış hali.. Kitapta aşk, özlem, sessizlik, ölüm, korku, çaresizlik, kavuşma, kavuşamama hergün yaşadığımız tüm tanıdık duygular var. Ama en çok da sessiz sevenler var.. Çoğu satırlarda kendinizi buluyorsunuz. Hele geçmişinizde yara almışsanız, çok vermiş ama karşılık alamamışsanız, görmezden gelinmiş ve gece karanlığında çok ağlatılmışsanız tam da sizi anlatıyor. Yalnız değilsiniz diyor, yazarımız bize. Duyguları öyle sade ama etkili, anlaşılabilir anlatıyor ki, bir sayfa okuyorsunuz, üstüne iki sayfa okuma süresi kadar düşünüyorsunuz. Çünkü o satırlarda kendinizden parçalar görüyorsunuz. Sitem, iç çekiş, isyan, ama en çok da umut var. Kitap bizi azarlamıyor, nasihat vermiyor, örneklerle bunaltmıyor, sadece yüreğimize dokunuyor. Sürükleyici ve kolay okunuyor. Bir çırpıda da bitirmek istemiyorsunuz, çünkü her sayfada yeni tanıdık bir duygu bize merhaba diyor. Gönlünde kırıklık taşıyanlar, içinden sevenler, çok düşünüp az konuşanlar, insanlara güvenmek de zorlananlar, ağlamak için bir bahane aramayanlar, gözleri kolay dolanlar, sevdiklerini çıkarsız, beklentisiz sadece su gibi sevebilenler, huzura, sessizliğe sığınanlar.. Biraz olsun rahatlamak, duygularınızı kelimelerde görmek ve vay be benim gibiler de varmış demek istiyorsanız şiir gibi akan, derin bir sevginin anlatıldığı bu kitap tam size göre. Duygusal kitaplara ilgisi olanlar için keyifli okumalar..
Beni İçinden SevAhmet Batman · Destek Yayınları · 20185,1bin okunma