2025 32. kitabı
Okunma: 06 Haziran 2025 01:40
"Hayaletlerin varlığını kabul etmeliyiz. Ben şahsen sabahın bu puslu havasında bir hayalet gördüğümü söyleyebilirim. Cehennemden kovulmuş muazzam bir hayalet gözlerimin önünden geçti. Geçmişten kalan trajedisiyle, ölülerin ruhlarıyla örtülmüş olarak önümden geçen bu hayalet gerçekten de geçmişten gelen bir mukaddes emanet gibiydi. Gururu ve üzüntüyü bir arada hissetmeden gözlerinizi ona çevirip bakmanız mümkün olamıyordu..." Kitap 1975 yılında kaleme alınmış çok sıkı bir macera romanı. Onu ilginç kılan bir kaç başlık var; birincisi kitabın yazıldığı tarihte henüz Titanic'in deniz dibindeki yeri tespit edilmemişti. İkincisi Soğuk Savaş hala devam ediyordu ve füze savunma sistemleri, nükleer saldırı riski gibi konular çok ciddi bilimsel çalışmalar ve askeri yatırımlara sebep oluyordu. Üçüncüsü bugün kullanılan insansız sualtı araçları, kurtarma teknikleri gibi konularda teknoloji oldukça gerideydi. Son olarak kitap 1975'te yazılmasına rağmen 10 yıl ileri bir tarihi işaret ederek anlatılıyor ve ileride Titanic çıkarılabilir gibi bir fikirle yola çıkılıyor. 75 yıllık casus oyunları, aldatmacalar, kovalamacalar, ölümlerle çevrili çok akıcı bir kitap okuyoruz. Aradan bunca yıl geçmiş olmasına, Titanic'in asla yeniden yüzdürülemeyeceğini bilmemize rağmen okurken bunu hiç fark etmiyor ve olayların akışına kendimizi bırakıyoruz. Türün meraklıları kaçırmamalılar.
TitanikClive Cussler · Remzi Kitabevi · 1998249 okunma