...;Bihter'e son bir kudurmuş nazarla, merdivenlerden atıldı.İşte o gidiyordu.Bihter ne yapacaktı?Beşir'in dehlizden çıktığını, merdivenleri yavaş yavaş tırmandığını gördü.Öyle zannetti ki geçerken derin ve vahşi bir lezzetle ona bakıyor.Artık herkeste bu nazarı bulacaktı.Hatta annesinde, hatta hemşiresinde, hatta eniştesinde; hususuyla bu herifin her vakit onun gözlerini inmeye mecbur eden gözlerinde bu nazar ne çirkin manalar kesbedecekti.Yaşamak, böyle,bu nazarların altında yaşamak? Lâkin ne için yaşayacaktı?O zaman ölümü düşündü...""...Ve o zaman yaşayan sefil bir mahluk için diriğ edilen merhamet, bir ölü için diriğ olunmayacaktı...Lâkin madem ki ortada öldürülecek bir müttehim var,(bunu düşünürken vahşi bir tebessümle gülüyordu)bu vazifeyi o, kendisi ifa edecekti...""...Odasına girerek aralık kapısını sürmeledi...""...Kendisini odasında, elinde o zarif bir oyuncağa benzeyen şeyle yapayalnız, karanlıkta bulunca titredi...""...birden aralık kapısının, bir dakika evvel sürmelenen bu kapının gıcırdadığını, birisinin onu açmak istediğini işitti ve birden dizlerini gevşeten bir kesiklikle bulunduğu yerde durmayarak gözlerini karanlıkta, hâlâ gittikçe şiddet kesbeden bir gıcırtıyla sarsılan kapıya dikilmiş bakıyor ve elinde sedef kaplı kabzayı sıkıyordu...""...Şimdi o ses, sarsılan kapının arasından adeta yalvararak,Bihter, diyordu,açınız rica ederim! Anlamıyor musunuz? Rica ediyorum...""...Oh açamaacaktı,o adamın karşısına çıkamayacaktı...""...Evet güzel, genç,nefis kadın, senin için yapılacak yalnız bu var! diyordu...""...sonra birden, artık kırılmaya müheyya,çatırdayan kapının karşısında,bileğinin mukavemetine bir keselan geldi, sanki onu bir kuvvet büktü, mağlup etti, nihayet o siyah ağız kıvrıldı,kıvrıldı, bir yılan hıyanetiyle karanlıkta,o elîm aşk cerihasıyla sızlayan noktayı buldu."(Can/Behlül/Bihter/Adnan)(S.401/402/403/404) __________NOT: Kitabın orjinal olmasıyla alâkalı aslında eski diziden video paylaşmak istedim fakat platform kabul etmedi.