Kırılma Noktası.
2025 3. kitabı
Resmen film izliyor gibi okudum. Tam bir Amerikan filmi havası: FBI, ulusal güvenlik, yeni bir uygulama icadı, İranlı bilim adamlarının, İstanbul Mısır Çarşısı’ndaki Mehmet Efendi Kahvecisi’nin önünde öldürülmesi, Rus mafyası, abi-kardeş ilişkisi… Ama en çok damga vuran kısım Sarah ile Ben’in aşkı oldu. Gerçekten hoşuma gitti, keyifle okudum. Yalnız, bazı bölümlerde İran hakkında verilen bilgiler yanlıştı. Örneğin, kitap İran İslam Devrimi sonrası dönemi anlatıyor ama İran’ın ulusal güvenlik biriminin adı hala “SAVAK” olarak geçiyor. Oysa bu, Şah dönemine ait bir birimdir. Devrimden sonra bu kurumun adı “Ettelaat” olarak değişmiştir ve kitapta bu detay verilmemiş. Ayrıca İran Konsolosluğu’ndan hiç bahsedilmemiş. Okur olarak “Bu adamlar neden Sultanahmet’te bir otelde kalıyor?” diye düşünüyorsunuz. Oysa cevabı çok basit: İran Konsolosluğu Sultanahmet’e oldukça yakın, Cağaloğlu Caddesi üzerindedir ve o adamlar sürekli orada Devlet adamlarıyla toplantılara gidiyor olabilirlerdi. Bu detay da kaçmış... Genel olarak güzel ve beğendiğim bir kitaptı. Bu kitabı bana zor koşullar altında ulaştıran ve hiç teşekkür etme fırsatı bulamadığım bir arkadaşa buradan içtenlikle teşekkür ederim.
Kırılma NoktasıBarry Eisler · Martı Yayınları · 2009112 okunma