·304 syf.····Okunma: 01 Haziran 2025 02:18 Merhaba kuşlarım
HEMEN ANLATALIM!
Kızımız Deva ilk kitapta erkek kılığına giriyor neden mi? Eh, o anlatsın size..
"Neden mi erkek kılığına giriyorum? Çünkü babamın işini bir aylığına devralmak zorundayım.
Bunu kız hâlimle yapamaz mıyım? Yapamam.
Çünkü sadece erkeklerin olduğu bir takımda yardımcı antrenör olan babama Koç şöyle demiş: Eğer izin alacaksan yerine bu işi yapabilecek birini bulman lazım. Babam da Deva bakar yerime! diye heyecanla atılmış.
Ve babam bu kadar kendinden emin konuşunca, Koç hiçbir şekilde benim kız olduğumu düşünmemiş. İşler netleşince babama, Oğlun ne zaman gelir? diye sorduğunda her şey açığa kavuşmuş.
Peki babam neden mi iki ay ortalarda görünmeyecek ve yerine bakması gereken biri olmak zorunda? Çünkü benim canım kardeşim motor sevdası yüzünden dolandırıldı ve bizim ödememiz gereken yüz bin dolar kadar bir borcumuz var. Babam borcu ödemek için köydeki arsamızı, senelerdir hiçbir işe yaramayan bir inat uğruna öylece duran arsamızı satmaya gidecek. Tabii amcamızı ve halalarımızı ikna edebilirse."
PEKİ NEDEN KIZIMIZIN ERKEK KARDEŞİ SIÇTIĞI BOKU KENDİ DÜZELTMİYOR DEVA'NİN KİMLİĞİNE BÜRÜNEREK DİYE SORACAK OLURSANİZ EĞER, DEVA SİZE DEVAMINI ANLATSIN..
"Bu kişi, Kuzey olamaz. Kuzey, futbolu ve motorları sever. Kuzey, iki ay sonra turnuvaya çıkacak bir takımda yardımcı antrenörlük yapamaz.
Ben yapabilirim. Basketboldan çok iyi anlıyorum. Ve babam bana çok güvenir. Koç'a beni öyle överek anlatmış ki, o pimpirikli Koç bile daha beni görmeden babamın yerine bakabileceğime emin olmuş."
İŞTE BÖYLE.. KIZIMIZ BU ŞEKİLDE TAKIMA GİRİYOR VE KENDİNİ KOÇ'A VE TAKIMA ERKEK OLARAK TANITIYOR. Eh tabi kolay olmuyor ama açık vermeden birinci kitabın sonuna kadar olayları iyi topluyor. Birinci kitabın sonunda ise takımdan Başar, Deva'ya olan aşkını tüm ülkenin önünde itiraf ediyor ve kız kimliği açığa çıkıyor.
Her şeyi açıklayan Deva, işine devam ediyor. Takımla arasını düzeltiyor.
İkinci kitabın sonunda Başar ile mutluyken ucu açık bir şekilde kitabımız bitiyor..
YORUMLAYALIM!!
Birkaç sahnede çıldırdım.. onları göz önüne serelim.
• "Hasta olmasam yardıma gelirdim." Şurada o kadar belli etti mi kız olduğunu oturup ağlamak istedim. ERKEK ERKEĞE YARDIM ETMEZ, KIZSIN SEN İŞTE!
• "Dokunma ya bana! Ben dokunan adam sevmem! Ne dokunuyorsun erkeğim ben! Dokunma bana! Allah Allah ya!" GİBİ ABARTILI TEPKİLERİ VARDI MESELA?? NEDEN??!
• KİTABIN UCU ÇOK AÇIK BİTTİ. HANİ BAZI ŞEYLERİ OKUMAK İSTERDİM. GRUBA YENİ BİRİLERİ GELECEKTİ MESELA BİR BÖLÜM ONLARLA KONUSABİLİRDİK. YA DA ÜMİT GİTTİĞİ TAKIMDA MEMNUN OLACAK Mİ ONU OKUYABİLİRDİK. YA DA SERİYİ BİR KİTAP DAHA UZATIP BAŞAR YURTDIŞINA GİTTİĞİNDE MESAFE AŞKI OKUYABİLİRDİK. ULAN BUNLARI EVLENDİREBİLİRDİK.
Bunların dışında kitap iyiydi.
İkisini bir günde okudum, çerezlik bir kitaptı.
Okuyacaklara keyifli okumalar.
Sağlıcakla kalın...