Puan vermedi·128 syf.··Beğendi
···Okunma: 27 Haziran 2025 02:27 Hempher: "Kendisine çok ehemmiyet verirdim. Zirâ, gençliğimin en kıymetli günlerini vererek ektiğim ağaç, meyvesini vermeye başlamıştı."
İngiliz casusu Hempher'in bu sözleri ilk bakışta başarılı ve güzel işler başarmış iyi niyetli bir kimsenin sözleri gibi ki onun için bu yaptığı çok başarılı ve iyi bir iş aslında. Hempher müslüman olan ama müslümanlığı tam kavrayamamış iki arada bir derede olan Necdli Muhammed'i kendisine çok uygun bir av olarak görür, onu kendi oluşturduğu yalancı düşüncelerin olduğu kafesine almaya çalışır ve çok da zorlamadan bunu başarır. O gençliğinin en güzel yıllarını onun için vatan görevi olan meseleye verip hem de başarılı ve mutlu olurken müslüman genç ise gençliğinin en güzel yıllarını bir casusa ( casus olduğunu bilmeden ama pek şüphede etmeyerek) körü körüne inanarak heba eder ve üzücü olan ayrıca o da durumundan mutludur. İngilizlerin bu şekilde birçok müslüman kesimi dininden uzaklaştırabilmiş olması yine ayrıca yıkıcı bir durum.
Öyleyse burada , Biz mi eksik müslümandık yoksa İngilizler mi çok iyi münafıklardı? sorusunun cevabı üzücü ve de düşündürücü bir şekilde belli gibi.