Puan vermedi·120 syf.··Beğendi
· RIP VAN WINKLE / WASHİNGTON IRVİNG
1765 yılının Sleepy Hollow'u New York'un sınırları içinde, son derece sıradan bir kasabaydı. Rip Van Winkle, eşi Hanna ve iki küçük çocuğuyla, iki katlı, boyalı, ahşaptan yapılmış, muntazam bir evde yaşıyordu. Hanna ile severek evlenmişlerdi. Zaman onlara hiçte öyle olmadıklarını, anlaşamadıklarını göstermişti. Hanna ile sürekli tartışmaları, Hanna'nın daha çok para kazanma hırsı vardı. Birgün yine karısıyla atışmalarından sonra tüfeğini ve köpeğini alan adam dağ çıkıp tavşan avlamak niyetiyle yola düştü. Dağda yürüyen adam ormanın içinde üstünde denizci üniforması olan bir adamı yanında fıçıyla görür. Adamın yüzü oldukça ciddidir ve hiç konuşmaz. Adam yardım etmesini işaret edip fıçıyı gösterir.
Fıçıyı taşıyıp istedikleri yere götürür. Yanında yine denizci üniformalı adamlar görür. Yorgunlukla dinlemek isteyen adam uyuya kalır.
Ve uyandığında yanında köpeğini göremez ve tüfeği de değiştirilmiştir. Evinin yolunu tutan adam hiçbirşeyi eskisi gibi bulamaz.
Çünkü aradan 20 yıl geçmiştir.Karısı ölmüş, kızı evlenmiş ve oğlu da dünyayı gezmek için para biriktirmeye çalışır.
Anlattıklarına başta kimse inanmasa da kasabanın yaşlı bir sakini onu anlar ve onun lanetlenmiş denicilerle denk geldiğini anlar.
Bu hayaletlerle olan hikâyesini merak edenler ise akın akın Rip Van'ı dinlemek için kasabaya akın ederler.