···Okunma: 24 Ekim 2022 00:00 İNCİR ÇEKİRDEĞİ.
Babasını kaybetmiş bir çocuktu Fırat. Abisinin desteği ile büyüyen, okuyan ve kendine bakan. Başarılı, zeki bir çocuk. Liseye kadar hiç kimseye bakmadı, sevmedi. Lisede Şirin ile tanıştığında bir kıpırtı oluştu içinde. Zamanla tatlı bir aşk doğdu etrafa.
O kadar saf ve tatlı bir sevgileri var ki, okurken kıskanıyor insan. Şirin'in babası vefat ettiğinde bile bırakmıyor elini hiçbir zaman. Sarıyor, yanında kalıyor. Büyüyorlar, evleniyorlar ve tatlı bir yuva kuruyorlar.
Fırat vatanı için askere gidiyor. Askerliğin bitmesine çok az vakit kala Şirin hamile olduğunu öğreniyor. Dört gözle bekliyor kocasını. Baba olacağı haberini vermek için sabırsızlanıyor. Ancak derler ya, bazı sevdalar ahirete kalır diye. Onların sevdası da öyle oluyor. Fırat bir saldırıda şehit oluyor. Şirin baba olacağı haberini asla veremiyor. Ancak asla isyan etmiyor, tam tersi kocasının emanetine sarılıp dört gözle bekliyor ahirette görüşmeyi.
Böyle tatlı, saf sevgilerin sonu hep böyle bitiyor. Üzücü olsa da çok beğeniyorum. Kitap asla sıkmıyor. Zaten kısa olduğu için çerez gibi, hemen bitiyor. Bu tarz kitap seviyor iseniz kesinlikle okumanız gerek.
Kitaptan alıntılar:
Aşk, bir gönülde bir gün değil, bir ömürlük kalmayı isteyen yiğitlerin işidir.
Utangaç bir kalbi taşırım geceden, Ben sana aşık olduğumu ölsem söyleyemem.
Biz de seni seviyorum denmez, kitap hediye edilir.
Aşkta sevgiden önce güven gelir, güvendiğin birine değil sevgini, ömrünü bile verirsin.
Sayfa sayısı: 96
Aldığım fiyat: 25 TL.