BU KİTABI YAPAY ZEKA YAZ(MA)DI MI? ~ BURAK YAKA
Dijital çözümler
Gelişen teknolojiyle değişen süreçler
Yapay Zekayı doğru kullanma
174 sayfa
Selam dostlar… Bu zamana kadar okuduklarımdan farklı bir kitapla geldim bugün.Yapay zeka ve teknoloji alanında yazılmış kaynak olabilecek bir eser…
Elektrik-elektronik mühendisliği ile iş sağlığı ve güvenliği alanında eğitim almış yazar @burakyaka1986 gerek özel sektörde gerek devlet kurumlarında farklı departmanlarda üretim müdürü olarak görevler almış, teknolojiyi etkin bir şekilde kullanmanın verimliliğini görmüş bir lider. Yaşadığı deneyimler ve aldığı eğitimlerle yapay zeka ve teknolojiyi insanın iş-beyin gücüyle harmanlayarak maksimum verim almanın yollarını başkalarına da aktarmak için bu eseri yazmış. Bu alanda gerçekten pek çok konuya değinmiş yazar. Sayısız yerin altını çizdim. İnsan kaynaklarından üretim departmanına, bakım-onarımdan tesis kurulumuna kadar bir fabrikanın ihtiyacı olan teknolojik tüm detaylar bu eserde meraklılarını bekliyor.
Teknoloji ve yapay zekayla ilgili çalışıyorsanız ya da hedefiniz bu yöndeyse bu kitap size yol gösterecektir. Ayrıca bu alanda ülkemizde büyük bir açık var. Bu açığın temelleri yapay zekayı anlamak ve onu insanla bütünleştirmekten geçiyor. Yazar yapay zekanın insanın modellemesi olduğunu ama yine de ona yön verecek olanın insan olduğunun da altını çiziyor. Kitabı acaba yapay zeka mı yazdı yoksa ben mi yazdım diye sorgulatarak bizi aklın sınırlarında dolaştırıyor. Acaba yapay zeka bu kadar insani olabilir mi? Yazarın satır aralarında dediği gibi; yapay zeka insanlığın önündeki bir araçtır. Onu etkin ve doğru bir şekilde kullanmak bizim elimizde… Bu konuya ilgi duyanlara mutlak tavsiyemdir
Okuma listemin 1560.kitabı…
“Teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin, onu anlamlı kılan insan faktörüdür”
Sokak Kitapları Yayınları #bukitabıyapayzekayazmadımı #burakyaka #yapayzeka #teknoloji #üretim #sokakkitaplarıyayınları #newbooks #nihllckkitap #reklam değil #yeniyorum #yenikitap #kesfet #kesfetteyi̇m #fypage #new #books #tecnology #kurgudışı #araştırma #bilgi